«Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!»
«Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

«Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!»

«Σαν τη ζεστασιά που μας χαρίζει η καλή μας φωτιά έτσι ας ζεστάνουν τις καρδιές των ανθρώπων οι καθημερινές καλές μας πράξεις».

Με αυτά τα λόγια άναψε την Πυρά ο φετινός φύλακας της, Δασάρχης Πύργου, κ. Παναγιώτης Λάττας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Κτήμα Μερκούρη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και συμμετείχαν δεκάδες παλαιοί Πρόσκοποι, εν ενεργεία στελέχη της προσκοπικής κίνησης, φορείς και φίλοι του Προσκοπισμού.

Με αρκετές, βαθιά χαραγμένες αναμνήσεις από τα νιάτα, τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο και την προσκοπική τους ζωή με τις πλούσιες εμπειρίες και βιώματα που αποτέλεσαν τα εφόδια της ζωής τους, οι παλαιοί Πρόσκοποι αλλά και αρκετοί φίλοι τους, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στην ετήσια Καλοκαιρινή συνάντηση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας που αριθμεί δεκάδες ενεργά μέλη, ενώ όπως τόνισαν οι πιο παλιοί το ιδεώδες του Προσκοπισμού είναι ζωντανό και ανεξίτηλο σε όλη τους την πορεία σύμφωνο με το ρητό: «Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο έργο και τα τελευταία επιτεύγματα της Ένωσης από τον Αρχηγό της κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή, είπε για τον κοινωνικό ρόλο, την προσφορά στη νεότητα και τους στόχους της Ένωσης για τη στέγασή της, τώρα που ήδη υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύργου που θα συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, καθώς και το Δασάρχη Πύργου. Επίσης προσέθεσε ιδιαίτερα τις ευχαριστίες, στο «Κτήμα Μερκούρη» για την άψογη φιλοξενία, στο Super Market «ΤΕΡΖΗΣ» διαχρονικά αρωγό, το μεζεδοπωλείο «Η ΔΙΑΦΟΡΑ» για την εξυπηρέτηση των συνδαιτυμόνων καθώς και την κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για την εξαιρετική, προσκοπική διακόσμηση και τα χειροποίητα επετειακά αναμνηστικά που επιδόθηκαν όλα από τον Αρχηγό στους μουσικούς κ.κ. Μιχαηλίδη, Τζίφα, Ρομποτή, Διαμαντόπουλο, αλλά και στον Δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Καραγιάννη, στον πρώην Αρχηγό Αμαλιάδας κ. Γούναρη, στον Παναγιώτη Λάττα, και στην Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Οι απονομές ολοκληρώθηκαν με τον Βασίλη Κανελλακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα Διονύση Σιμόπουλο και την εν γένει δραστηριότητά του και παρέλαβε το τελευταίο του βιβλίο.

Την γενική επιμέλεια και συντονισμό είχε ο υπ/γος της ΕΠΠ, Ανδρέας Γιατράς,
Οργανωτές του εξαιρετικού μουσικού μέρους, στα προσκοπικά τραγούδια ο υπαρχηγός της Ένωσης κ. Παν. Καλαμπρέζος [κιθάρα], ενώ το διασκεδαστικό ο Γ. Μιχαηλίδης (μπουζούκι), Μιχ.Τζίφας (κιθάρα), Μάκης Ρομποτής, Ρόζα Τσαγκαρουσίανου και Κώστας Διαμαντόπουλος (τραγούδι).
Με την παρουσία τους τίμησαν, εκτός των παραπάνω, τη Συνάντηση ο αιδ. Ι. Διαμαντόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ηλείας, οι βουλευτές Ηλείας κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κων/νος Καραγιάννης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, οι άμισθοι σύμβουλοι Φλώρα Παπαγιαννάκη και Αγγελική Πετρόγιαννη, ο Δ/ντής 1ου Γυμνασίου Γιώργος Μπίρμπας ο πρ. αντ/ρχης και βαθμοφόρος, Παναγιώτης Μπράμος, ο Δασάρχης κ. Παν. Λάττας κλπ.

Επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και πρώην στελέχη Κώστας Νικολούτσος και Στάθης Καννής. Ο Δ/ντής ΔΕΥΑΠ Νίκος Καλαμπρέζος, ο Πρόεδρος Εφέδρων Νικ. Παναγιωτακόπουλος, ο Πρόεδρος Φιλαρμονικής Αθ. Δασκόπουλος.

Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και στελεχών Προσκόπων ο πρώην Περιφερειακός Έφορος Ηλείας κ. Σπ. Μπαμπής, οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Πύργου Αγγ. Παναγιωτακόπουλος και Θύμιος Κολοκοτρώνης, Κώστας Σκουλαρίκος και Αμαλιάδας Κυριάκος Γούναρης, τα πρώην στελέχη και μέλη της Ένωσης Παύλος Μαλλιόπουλος, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Ανδρ. Αλεξανδρόπουλος, Α. Ρέβελου, Γιωργ. Ηλιόπουλος, Γιωργ. Μπακόπουλος, Κώστας Πέππας (διάβασε και σχετικό ποίημά του) Τ. Τσιλιμίγκρας, Γιωργ. Σταθόπουλος, Αλ. Καζάκος, Α. Βαλεριάνος, Πίτσα Γιαννοπούλου, Τάσος Παυλίδης, το στέλεχος Επιταλίου Βασ. Κόττας κ.α.
Επίσης ο Αρχηγός Προσκόπων Πύργου Γιωργ. Καραμάνης, ο Βαθμοφόρος Δημ. Βασιλόπουλος, το μέλος ΕΚΣ Άννα Χρυσανθακοπούλου, οι φιλοπρόσκοποι Γιάννα Τζουανοπούλου Πρόεδρος Μικτής Χορωδίας μαζί με πολλούς χορωδούς , Μένιος Χρόνης, Δημ. Σοφιανόπουλος, Διομ. Πετρόπουλος, Θεοδ. Γαργαλιάνος, Α. Κορδάτου, Ρ. Μπαρακίτη, Χαρά Σκουλαρίκου, Μίνα Γιαννοπούλου, Χρ. Κοτούλας κ.ά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: