Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η ρομποτική καινοτομία εισάγεται στη γεωργία και την αμπελοκαλλιέργεια | Winetrails
Η ρομποτική καινοτομία εισάγεται στη γεωργία και την αμπελοκαλλιέργεια | Winetrails

Η ρομποτική καινοτομία εισάγεται στη γεωργία και την αμπελοκαλλιέργεια | Winetrails


Η δοκιμή θα ξεκινήσει στους αμπελώνες TWE στην Αυστραλία αργότερα φέτος και στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ νωρίς του χρόνου και θα ενσωματώσει την πλατφόρμα ρομποτικής της Yamaha με το μικροκλίμα και το λογισμικό της The Yield καθώς και την πλατφόρμα AI.

Η δοκιμή έχει ως στόχο την βελτίωση της ακρίβειας πρόβλεψης του τρύγου μέσω της συλλογής των δεδομένων ανάπτυξης του φυτού, της καλύτερης πρόβλεψης του καιρού, της απόδοσης με οπτική συλλογή δεδομένων.

Στοχεύει επίσης στο να τεστάρει και να αναπτύξει αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία και να τελειοποιήσει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών με την ενσωμάτωση καιρικών δεδομένων και οδηγιών χρήσης των σκευασμάτων με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Ο Jim Aota, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της Yamaha Motor Ventures and Laboratory Silicon Valley δήλωσε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με μια παγκοσμίου φήμης εταιρείας αναλύσεων όπως είναι η The Yield. Θεωρούμε πως μέσα από τη συμβίωση της ρομποτικής και της ανάλυσης ανοίγεται λαμπρό μέλλον για την εντατική γεωργία. Είναι επωφελές τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους καταναλωτές».

«Διαπιστώνουμε μια αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως για τη χρήση ρομπότ στην εντατική γεωργία. Σίγουρα αυτή η τάση ήρθε για να μείνει».

Ο Greg Pearce, γενικός διευθυντής της εταιρείας Treasury Wine Estates δήλωσε ότι με ένα τεράστιο διεθνές γεωργικό αποτύπωμα, η TWE έχει δεσμευτεί για μια ενσωματωμένη προσέγγιση στη βιωσιμότητα με σκοπό τη διαχείριση ρίσκων και την πραγματοποίηση νέων ευκαιριών έτσι ώστε να προβλεφθεί η καλύτερη ημερομηνία για τον τρύγο και η αποτελεσματική άρδευση του αμπελώνα.’’

Κατά τη διάρκεια του 18-μηνου R&D έργου, η The Yield και η Yamaha θα πραγματοποιήσουν εμπορικές διαπραγματεύσεις έτσι ώστε μέχρι τις αρχές του 2023 να υπάρξει μια λύση για την εντατική γεωργία στις διεθνείς αγορές.

Πηγή winetitles.com.au

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: