Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η ρωσική υπερσύγχρονη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έφτασε στον Πειραιά

Η ρωσική υπερσύγχρονη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έφτασε στον Πειραιά

Όλο το πλήρωμα της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έχει εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Εντυπωσιακές εικόνες αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη (03/03) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έκανε την εμφάνισή της στο λιμάνι με την ομάδα των πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ξεχωρίζοντας για την επιβλητικότητά της.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς Kalibr.

H φρεγάτα κλάσης «Admiral Gorshkov» καθελκύστηκε το 2014, ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού ΠΝ τον περασμένο Ιούλιο. Έχει, δε, συνολικό μήκος 130 μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνους και επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 4.000 μιλίων.

Επίσης, εκτός από τον προαναφερόμενο οπλισμό, διαθέτει κατάστρωμα και υπόστεγο για να φέρει ελικόπτερο τύπου Ka-27 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

​Όπως, δε, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, «ο κύριος σκοπός των Ρώσων ναυτικών στον Πειραιά είναι να αναπληρώσουν τις προμήθειες, καθώς και να επιδείξουν τη ρωσική ναυτική σημαία».

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρωσίας, «όλο το πλήρωμα έχει εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: