Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Ολοταχώς στο… υπουργείο για Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Ολοταχώς στο… υπουργείο για Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στην οποία θα συμμετείχαν ο δήμαρχος Ήλιδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας, λόγω κωλύματος που δήλωσαν κάποιοι.

Τη Δευτέρα το βράδυ, πάντως, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας διοργανώνει συζήτηση «επισήμων και θεσμοθετημένων φορέων», όπως αναφέρεται, με αποκλειστικό θέμα: «Προτάσεις διεκδίκησης για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης ανέφερε: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του. Πλέον, πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά γιατί η μέχρι τώρα τακτική μας απέβη άκαρπη. Ίσως να ήταν και λανθασμένη. Καλούμαστε λοιπόν, να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της υγείας όλων μας. Χωρίς τακτικισμούς και αγκυλώσεις, που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν στο να κλείσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας…».

Και τώρα… στο υπουργείο

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης αναμένεται να συναντηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να καταθέσει τα αιτήματα – αποφάσεις της προ ημερών συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

IΤα αιτήματα είναι η άμεση επιστροφή του προσωπικού που έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου, η άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου, ώστε να επαναλειτουργήσει η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η προκήρυξη για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, πέραν της πρόσφατης που ανακοινώθηκε, με προϋποθέσεις που δεν θα καθίσταται άγονος ο διαγωνισμός.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: