Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου Ρήγα Κανέλλου | Ειδήσεις
Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου Ρήγα Κανέλλου | Ειδήσεις

Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου Ρήγα Κανέλλου | Ειδήσεις


Μετά πολλής θλίψεως η τΙερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ρήγα Κανέλλου, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δ.Δ. Φιλίων Δήμου Καλαβρύτων, σε ηλικία 93 ετών.

Ο μακαριστός π. Ρήγας γεννήθηκε το 1929 στα Φίλια Καλαβρύτων. Τις εκκλησιαστικές σπουδές του ολοκλήρωσε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Κορίνθου το 1958. Διάκονος χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Γεωργίου στις 27 Οκτωβρίου 1958 και Πρεσβύτερος στις 29 Οκτωβρίου 1958. Έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 12 Ιανουαρίου 2003 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μοναστηρίου Αιγιαλείας, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλυβίων Φιλίων Καλαβρύτων και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δ.Δ. Φιλίων Δήμου Λευκασίου Καλαβρύτων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Τον αείμνηστο χαρακτήριζε έντονα η βαθύτατη πίστη του στον Θεό και η αφοσίωσή του προς την Αγία μας Εκκλησία. Με απλότητα και αγάπη προσέγγιζε τους ενορίτες του, οι οποίοι πάντοτε εκδήλωναν τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη τους προς τον ποιμένα τους.

Ήταν έγγαμος Κληρικός και πατέρας τριών τέκνων, της Αδαμαντίας, η οποία τυγχάνει πρεσβυτέρα του Πρωτοπρεσβυτέρου Λεωνίδα Τσώνη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ροδοδάφνης και πρώην Αρχιερατικού Επιτρόπου Συμπολιτείας, της Μαρίας και του Παναγιώτη.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Ρήγα θα τελεσθεί σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 12 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλίων Καλαβρύτων.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: