ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΩΡΑ 7:00 ΕΩΣ 8:30 Μ.Μ.
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΩΡΑ 7:00 ΕΩΣ 8:30 Μ.Μ.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΩΡΑ 7:00 ΕΩΣ 8:30 Μ.Μ.

“Γ’ χαιρετισμοί και ομολογούμε για άλλη μία φορά την πίστη μας, στον Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό! Σώσαι θέλων τον κόσμον, ο των όλων Κοσμήτωρ… Είναι ο δημιουργός του κόσμου, ήρθε γιατί το θέλησε… ήρθε, είδε και έσωσε, ήρθε είδε και σταυρώθηκε, ήρθε, είδε και Αναστήθηκε!”  

ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ; Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!! (ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ).

Ευτυχής αγαπητοί μας είναι ο Χριστιανός εκείνος, ο οποίος διαβάζει με αγάπη και ευλάβεια τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου κάθε ημέρα. Αυτός και στην παρούσα ζωή και στην μέλλουσα, αιώνια θα είναι υπό την προστασία της Υπεράγίας Δεσποίνης Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και θα κληρονομήσει τα αιώνια αγαθά, τα οποία ετοίμασε προ καταβολής κόσμου ο Θεός γι’ αυτούς που Τον αγαπούν.

Στο υπέροχο βιβλίο “Αμαρτωλών Σωτηρία”, διαβάζουμε μια θαυμαστή αληθινή ιστορία που διέσωσαν οι πατέρες μας προς πνευματική ωφέλεια και απόδειξη της προστασίας που χαρίζει ο Θεός σε όσους διαβάζουν καθημερινά τους ύμνους των Χαιρετισμών στην Παναγία Μητέρα μας!

Κάποτε, ζούσε ένας στρατιώτης, που παρασύρθηκε στη ζωή του και κατέληξε να γίνει μεγάλος κλέφτης, αρχηγός και σε άλλους ομοίους του. Επειδή όμως μικρός είχε μεγαλώσει σε Χριστιανική οικογένεια, διατήρησε μια ευλαβή συνήθεια και κάθε πρωΐ και απόγευμα έλεγε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας. Ο πανάγαθος Θεός, επιθυμώντας τη σωτηρία αυτού του ανθρώπου, χάρη της ευλάβειας που έτρεφε στην Θεοτόκο, έστειλε έναν άγιο πνευματικό άνθρωπο, τον οποίο μόλις είδαν οι κλέφτες, σαν ανήμερα θηρία, τον έπιασαν, τον έγδυσαν και τον έκλεψαν.

Εκείνος, έχοντας το προορατικό χάρισμα, τους λέει: Σας παρακαλώ, οδηγήστε με στον αρχηγό σας, γιατί έχω να σας πω κάτι για το καλό σας. Τον πήγαν στον αρχηγό τους και τότε του λέει: Για φώναξε μου και όλα τα παλληκάρια σου να έρθουν, έχω να σας πω λόγια σπουδαία. Τους φωνάζει όλους ο αρχικλέφτης και αμέσως ήρθαν εκεί όλοι τους. Του λέει ο γέροντας: Δεν έχεις άλλον; Έχω έναν ακόμα, προσωπικό υπηρέτη μου και μάγειρα, του απαντά. Φώναξέ τον κι αυτόν να έρθει. Και όταν ήρθε, κάτι παράξενο έγινε. Ο υπηρέτης αυτός, δεν μπορούσε να δει τον άγιο γέροντα αλλά γύριζε το πρόσωπό του σε άλλο μέρος.

Τότε λέει ο γέροντας στον υπηρέτη:

Εις το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σε προστάζω να μας πεις ποιος είσαι, ποιος σε έστειλε και τι κάνεις εδώ που κάθεσαι; Αποκρίθηκε εκείνος: Εγώ είμαι ψεύτης και πάντοτε το ψεύδος λαλώ αλλά τώρα, επειδή με έδεσες με το όνομα του Χριστού, δεν μπορώ παρά να πω την αλήθεια. Εγώ λοιπόν είμαι δαίμονας, και με έστειλε ο ανώτερός μου να δουλεύω σε τούτον τον αρχικλέφτη και να παραφυλάω, ώστε να τον πετύχω κάποια μέρα που δεν θα διαβάζει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, για να τον σκοτώσω και να πάρω την ψυχή του στην κόλαση. Αλλά έχω τώρα 14 χρόνια που παραμονεύω, και δεν βρήκα μέχρι τώρα καμμιά ευκαιρία και καμμιά μέρα που να μην λέει την προσευχή του στην Παναγία. Κι έτσι η δύναμη Εκείνης με εμπόδιζε να τον θανατώσω.

Τότε, του λέει ο γέροντας:

Σε προστάζω εις το όνομα της Αγίας Τριάδος να γίνεις άφαντος και πλέον να μη πειράξεις κανέναν που επικαλείται το όνομα της Παναγίας. Και τότε, πράγματι, ευθύς έγινε άφαντος ο διάβολος σαν καπνός. Ο στρατιώτης και αρχιληστής, γονάτισε ευθύς και ευχαρίστησε τον Θεό που τον γλύτωσε από τέτοιο κακό. Μετανόησε και έγινε ένας ευλαβής μοναχός. Οι υπόλοιποι ληστές, άφωνοι από τη θαυμαστή αυτή αποκάλυψη που έζησαν, μετανόησαν κι αυτοί και άλλαξαν ζωή. Στο εξής, δεν παρέλειπαν όλοι τους να λένε τους Χαιρετισμούς και να ικετεύουν καθημερινά την Υπεραγία Θεοτόκο να μεσιτεύει στον Υιό της για την σωτηρία τους. Ας αποκτήσουμε όλοι μας, αγαπητοί μας, την ευλαβή αυτή συνήθεια και ας ελπίσουμε στην ταχεία βοήθεια και Προστασία της Παναγίας μας!

Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας αγαπητοί μας συνεχιζόμενης δυστυχώς της πανδημίας του κορονοϊού και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την μη διασπορά αυτής, θα ψαλλεί σήμερα στους Ιερούς Ναούς μας η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών. Ας δούμε παρακάτω το κείμενο και την ερμηνεία του κοντακίου του Ακαθίστου Ύμνου προς την Γλυκειά μας Παναγία και Μητέρα μας!

Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.

Σ’ Εσένα Θεοτόκε, την Υπέρμαχο Στρατηγό, μ’ ευγνωμοσύνη η Πόλη σου αποδίδει τη νίκη. Και σου αναπέμπει θερμές ευχαριστίες, επειδή (με τη δική σου επέμβαση) λυτρωθήκαμε απ’ τις συμφορές. Εσύ όμως που η δύναμή σου είναι ακατανίκητη, ελευθέρωσε κι εμένα από κάθε είδους κινδύνους, για να σου αναφωνώ: Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: