Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-«ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ… ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ!».

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-«ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ… ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ!».

Η Εκκλησία του Χριστού είναι το καλό αμόνι! Και το καλό τ’ αμόνι δε φοβάται διόλου, τα κίβδηλα σφυριά…

Αγαπητοί μας κάποτε ένας ασεβής ηγεμόνας, έβριζε την Εκκλησία του Χριστού μπροστά σε έναν Άγιο κληρικό. Ο κληρικός, μόλις τελείωσε το υβρεολόγιό του, ο ηγεμόνας του είπε: Άρχοντά μου, η Εκκλησία έχει εντολή από τον Κύριο Της, να δέχεται χτυπήματα χωρίς να τα ανταποδίδει. Πες λοιπόν ότι θες… Δεν πρέπει όμως να λησμονείς, ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι ένα αμόνι, που πάνω του έχουν σπάσει, πολλά σφυριά μέχρι σήμερα σαν και σένα… διότι το καλό τ’ αμόνι δε φοβάται διόλου τα κίβδηλα σφυριά… Και σήμερα δυστυχώς Πολιτικοί, κόμματα, «επιστήμονες», καλοπληρωμένοι Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ κ.λ.π.

έχουν πάρει το σύνθημα και κανοναρχούν τον πόλεμο! Για ό,τι γίνεται σε σχέση με τον κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας φταίει μόνον η Αγία Εκκλησία μας, ο Ιερός Κλήρος, το μυστήριο των μυστηρίων η Θεία Κοινωνία και τώρα άκουσον-άκουσον ο Μεγάλος Αγιασμός και ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας!Όμως αγαπητοί μας Χριστιανοί η Εκκλησία της Ελλάδος και η τοπική μας Εκκλησία δια του Επισκόπου μας έχοντας από την αρχή της δοκιμασίας της λοιμικής νόσου επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης, «συντάχθηκε καθ΄ όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα της Πολιτείας, με γνώμονα και κριτήριο τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας των Χριστιανών μας!

Ατυχώς και για λόγους που δύσκολα μπορεί κάποιος, όσο καλοπροαίρετος και να είναι, να κατανοήσει και να δικαιολογήσει, υψώνονται φωνές… που στο όνομα της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, βάλλουν εναντίον της Εκκλησίας μας, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα… χαρακτηρισμούς… και αιτιάσεις… που φανερώνουν-αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις και διαθέσεις τους… Μιλούν για δήθεν.. «ατόπημα της Εκκλησίας», «τραγικές εικόνες», «ανεύθυνη συμπεριφορά», κ.α. Μέσα Γενικής Ενημερώσεως παίζουν βίντεο και φωτογραφίες εορτής των Θεοφανίων του 2015, παρουσιάζοντας τα ως δήθεν φετινά!Η τακτική αυτή εξαπάτησης του λαού μας και η πολεμική κατά της Αγίας Εκκλησίας μας κυρίως τις ημέρες του αγίου Δωδεκαημέρου που περάσαμε, με αποκορύφωμα την εορτή των Θεοφανείων δεν είναι καινούργια μεθοδολογία.

Αλλά είναι αγαπητοί μας διαχρονική. Διόλου μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στους διωγμούς των πρώτων Χριστιανικών αιώνων οι Χριστιανοί ενοχοποιούνταν για όλα τα κακά που συνέβαιναν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Μη λησμονούμε ακόμη ότι ο Νέρωνας χρέωσε στους Χριστιανούς την πυρκαγιά που είχε βάλει ο ίδιος στην Ρώμη. Τους κατηγορούσαν ακόμη για διάφορα εγκλήματα, τα οποία δεν είχαν καν ποτέ περάσει από τον νου τους. Ωστόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας νίκησε και θα νικά πάντοτε σε κάθε πόλεμο.

Γιατί ο Χριστός τελικά θα είναι πάντα ο μοναδικός και αιώνιος ΝΙΚΗΤΗΣ!

π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: