Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική il-Το συχνό σεξ κάνει καλό στο γάμο

il-Το συχνό σεξ κάνει καλό στο γάμο

Νέα μελέτη επισημαίνει πως η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας στο ζευγάρι επηρεάζει την αυθόρμητη συναισθηματική και συμπεριφορική ανταπόκριση ενός ατόμου προς το σύντροφό του. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αυτόματες αυτές αντιδράσεις και συμπεριφορές μπορούν τελικά να προβλέψουν εάν ένα ζευγάρι θα καταλήξει να μην είναι ικανοποιημένο από τη σχέση.

Μια μελέτη πάνω σε νεόνυμφους

Στην πρώτη μελέτη 216 νεόνυμφοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με την ικανοποίηση από τη σχέση. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν διάφορες ποιότητες του συζυγικού βίου, ανέφεραν το βαθμό συμφωνίας τους σε δηλώσεις όπως “έχουμε έναν καλό γάμο”, καθώς και την ικανοποίηση που ένιωθαν σχετικά με το σύντροφό τους, τη σχέση και το γάμο τους. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια δοκιμασία ταξινόμησης: Μια λέξη εμφανιζόταν σε οθόνη υπολογιστή κι έπρεπε να πατήσουν ένα συγκεκριμένο κουμπί προκειμένου να δηλώσουν εάν η λέξη ήταν αρνητικά ή θετικά φορτισμένη. Πριν από την εμφάνιση της λέξης εμφανιζόταν μια φωτογραφία του/της συντρόφου για 300 μόλις ms.

Η λογική πίσω από αυτή τη δοκιμασία είναι ότι ο χρόνος αντίδρασης δείχνει πόσο στενή είναι η συσχέτιση δυο ερεθισμάτων σε αυτόματο επίπεδο. Όσο πιο γρήγορη είναι η απάντηση τόσο πιο ισχυρή η σύνδεση. Η καθυστερημένη απάντηση σε μια αρνητική λέξη για παράδειγμα θα σήμαινε γενικά μια θετική στάση προς το/την σύντροφο.

Οι ερευνητές επίσης ζήτησαν και από τους δυο συντρόφους κάθε ζευγαριού ξεχωριστά να υπολογίσουν πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή μέσα στους τελευταίους 4 μήνες. Ακριβώς όπως συνέβη και σε προηγούμενες μελέτες, δε βρέθηκε σχέση ανάμεσα στην αυτοαναφερόμενη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας και την ικανοποίηση από τη σχέση. Όταν όμως οι ερευνητές εξέτασαν τις αυτόματες συμπεριφορικές απαντήσεις, κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Συμπέρασμα: Όσο πιο πολύ σεξ, τόσο πιο γερά τα θεμέλια ενός γάμου

Η σεξουαλική συχνότητα βρέθηκε να σχετίζεται σημαντικά με τις αυτόματες αντιδράσεις τους απέναντι στους συντρόφους. Όσο πιο συχνή ήταν η σεξουαλική δραστηριότητα, τόσο περισσότερο συνέδεαν το σύντροφο τους με θετικά ερεθίσματα. Τα ευρήματα αυτά είχαν τη ίδια ισχύ και για τα δυο φύλα. Παράλληλα, μια δεύτερη μακροχρόνια μελέτη που παρακολούθησε άλλους 112 νεόνυμφους, έδειξε ότι η σχέση της συχνότητας της σεξουαλικής δραστηριότητας με τις αλλαγές στην αυτόματη συναισθηματική ανταπόκριση αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μέθοδος της αυτοαναφοράς της συχνότητας της σεξουαλικής επαφής δεν είναι η πιο ακριβής. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να γίνουν κι άλλες μελέτες για να δείξουν εάν τα ευρήματα αυτά ισχύουν και στα ζευγάρια που δεν είναι νεόνυμφα. Η μελέτη δείχνει ότι οι σύντροφοι μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά να μην το παραδέχονται και τονίζει ότι το να ρωτά κανείς κάποιον για τα συναισθήματά του δεν είναι ο μόνος τρόπος να μάθει για αυτά. Κάποιες από τις καθημερινές εμπειρίες που μπορεί να είναι φορτισμένες θετικά ή αρνητικά ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο αξιολόγησης της σχέσης σε συνειδητό ή ασυνείδητο επίπεδο???????.

Πηγή: Askmen

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: