Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλ. Ξανθούλης:«Η σφαγή του Δράμαλη!»

Ηλ. Ξανθούλης:«Η σφαγή του Δράμαλη!»

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια του μεγαλύτερου μέρους του εμπορικού κόσμου για τη μη ένταξή τους στους τυχερούς της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη κατά την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ να αναφέρεται και στην κατάσταση που θα επικρατήσει στην αγορά της πόλης σε περίπτωση τρίτου lockdown.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, ο κ. Ξανθούλης επεσήμανε πως έγινε «η σφαγή του Δράμαλη» με τη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 και ήταν το μοναδικό βοήθημα κατά την περίοδο της πανδημίας για το οποίο ξεκίνησε η λήψη αιτήσεων δίχως να έχουν βγει οι προϋποθέσεις. Ειδικότερα, τόνισε πως έμειναν εκτός επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020, με τον υπουργό να ανακοινώνει πως όταν κλείσει η πλατφόρμα θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις αυτές με διαφορετικά κριτήρια και ελάχιστα ποσά.

Δεν παρέλειψε να πει πως τα χρήματα από τις επιστρεπτέες προκαταβολές ήταν από την αρχή λίγα, ωστόσο αποτελούσαν σημαντική βοήθεια για επιχειρήσεις που ήταν κλειστές. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός πως η πανδημία έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος να του εγγυηθεί πως ακόμα και οι επιχειρήσεις που έμειναν ανοιχτές δεν έχουν πάθει κάποια ζημιά οικονομική.

«Να υπάρξουν διαφορετικά κριτήρια»

Ο κ. Ξανθούλης σημείωσε ακόμα πως για να έχουν δικαίωμα όλοι να λάβουν στήριξη θα πρέπει να υπάρξουν διαφορετικά κριτήρια, μιας και δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και έχουν καταφέρει να λάβουν όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Εκτίμησε δε πως έχουν γίνει πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown, αναφερόμενος στο γεγονός πως το 60% των επιχειρήσεων έμεινε εκτός από τις αναστολές των δόσεων, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη διαδικασία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και «τελειώνει» την αγορά, σημειώνοντας πως η αγορά θέλει σταθερότητα και να λειτουργήσει τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα, με τις φήμες περί νέου lockdown να είναι καταστροφικές και να αποτελούν το χειρότερο σύμβουλο την περίοδο αυτή, ενώ έκανε και μία εκτίμηση που σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο φόβος για νέο lockdown τότε δεν θα ανοίξει ούτε το 20% των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ patrisnews.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: