Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Δικαιώθηκαν από Δικαστήριο οι αγρότες για κινητοποιήσεις του 2017
Ηλεία: Δικαιώθηκαν από Δικαστήριο οι αγρότες για κινητοποιήσεις του 2017

Ηλεία: Δικαιώθηκαν από Δικαστήριο οι αγρότες για κινητοποιήσεις του 2017

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2017, με απόφαση του δικαστηρίου Αμαλιάδας, όπου για ακόμα μια φορά κλήθηκαν χθες να δικαστούν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και άλλοι αγρότες. Ωστόσο, δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους για τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Για την απόφαση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, ο οποίος τόνισε πως σύντομα θα είναι και πάλι στον δρόμο, καθώς οι λόγοι της κινητοποίησης εκείνης της περιόδου έχουν αυξηθεί.

Εν συνεχεία, στάθηκε στο σημαντικότερο θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, που έχει να κάνει με τις περιουσίες των αγροτών σε Κουτσοχέρα, Χειμαδιό, Μουζάκι, συνολικής έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, τα οποία διεκδικούνται και έχουν δηλωθεί από τη Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες που θέλουν να δηλώσουν τα χωράφια τους να βλέπουν ότι υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης. Τέλος, ζήτησε από το κράτος να πάρει οριστική απόφαση  για το συγκεκριμένο θέμα, σχολιάζοντας επικριτικά πως «αν χρειάζεται για να λυθεί το θέμα να πάνε στην Τουρκία, θα το κάνουν», ενώ τόνισε πως οι βουλευτές θα πρέπει να βγουν και να πάρουν θέση στη Βουλή για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: