Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Έγκαιρη επέμβαση σε τρία περιστατικά πυρκαγιάς
Πύργος: Νεκρός 72χρονος μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του

Ηλεία: Έγκαιρη επέμβαση σε τρία περιστατικά πυρκαγιάς

 

Ούτε τις βροχερές μέρες δεν φαίνεται να βρίσκουν ησυχία οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, αφού και χθες κλήθηκαν και αντιμετώπισαν με επιτυχία τρία περιστατικά, τα δύο εκ των οποίων μάλιστα στα όρια δικαιοδοσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών.

Πρώτο χρονικά περιστατικό αυτό στην περιοχή Μπούκα, για ακόμα μια φορά στην περιοχή που το τελευταίο διάστημα καίγεται συνεχώς, δημιουργώντας για ακόμα μια φορά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Η φωτιά κατέκαιγε σε έκταση με καλαμιώνες και απορρίμματα, με την υπηρεσία Λεχαινών να στέλνει 2 οχήματα με 4 άνδρες που έσβησαν άμεσα την πυρκαγιά πριν αυτή κάψει μεγάλη έκταση. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο διοικητής Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος Θοδωρής Λεβέντης. Το γεγονός πάντως πως για ακόμα μια φορά υπάρχει περιστατικό στο ίδιο σημείο, οδηγεί το ανακριτικό της υπηρεσίας στο να εξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή την υπόθεση.

Φωτιά στην «καρδιά» των Θινών

Το σοβαρότερο περιστατικό ήταν αυτό στο δάσος των Θινών, όπου και πάλι η υπηρεσία πραγματοποίησε μεγάλη κινητοποίηση.

Το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά φαίνεται να είναι στο κέντρο του δάσους, στην «καρδιά» του, με συνολικά 6 οχήματα και 12 άνδρες να δίνουν μάχη για να σβήσουν το μέτωπο. Σημαντική συνεισφορά στο μέτωπο είχε και η Εθελοντική Ομάδα «Πηνειός». Αξίζει να σημειωθεί πως η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστες συνθήκες ερευνάται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας, ενώ μέχρι και την κατάσβεσή της κατάφερε να κάψει 3 στρέμματα δάσους. Επικεφαλής στην επιχείρηση κατάσβεσης ήταν ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο διοικητής Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος Θοδωρής Λεβέντης.

 

Την πρόλαβαν!

Έγκαιρη όπως πάντα ήταν η επέμβαση του Π.Κ. Κρεστένων σε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Κρέστενας που φαίνεται να ξεκίνησε από κεραυνό, καταφέρνοντας έτσι να τη σταματήσει πριν αυτή γίνει επικίνδυνη και επιτρέποντάς της να κάψει μονάχα μισό στρέμμα.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: