Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Γεωργάκη Ολύμπιο – Ένας άγνωστος ήρωας του ‘21
Ηλεία: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Γεωργάκη Ολύμπιο - Ένας άγνωστος ήρωας του ‘21 - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ηλεία: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Γεωργάκη Ολύμπιο – Ένας άγνωστος ήρωας του ‘21


O σκηνοθέτης Ιωάννης Μουτσούλας με αναβιωτές του’21 σε γυρίσματα στον Καϊάφα.

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ  «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» σε σενάριο του ιστορικού Θεόδωρου Λάμπρου, με γυρίσματα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.                                                

Η ιστορία πραγματεύεται γεγονότα στις παραδουνάβιες ηγεμονίες το Σεπτέμβριο του 1821 με βασικό ήρωα το Θεσσαλό αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιο και αναμένεται να προβληθεί στο τέλος του 2023, με αρχές του 2024.

Πρόκειται για μια αξιόλογη και προσεγμένη δουλειά που έχει σαν στόχο να αναδείξει και να τιμήσει τον συγκεκριμένο αγωνιστή ο οποίος δεν έχει προβληθεί στον βαθμό που του αρμόζει.                                                         Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και αρχικά έλαβαν χώρα στο δάσος του Καϊάφα. Αυτή την περίοδο  οι συντελεστές προγραμματίζουν να τα συνεχίσουν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, καθώς και σε περιοχές της Μεσσηνίας που εξυπηρετούν το σενάριο και την πλοκή της ιστορίας.

Έτσι μετά την επιτυχία της ταινίας για την Πολιορκία του Λάλα το 2020, σειρά έχει τώρα αυτή για την οποία ο κ. Λάμπρος μιλά στην εφημ. Πατρίς «Την ιστορία και το σενάριο τα έχω γράψει βασιζόμενος πάντα στα ιστορικά γεγονότα με στοιχεία μυθοπλασίας που κάνουν την ταινία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα».                               

Όσο για το σκοπό της δραματοποιημένης ταινίας επισημαίνει «εκτός από την ανάδειξη του αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιου του οποίου η συνεισφορά στην πρώτη Επανάσταση υπήρξε τεράστια, παρόλο που δεν είχε επιτυχή έκβαση, θεωρούμε σημαντική την ανάδειξη αγωνιστών που είχαν συνεισφορά στον αγώνα και δεν τιμήθηκαν και επιπλέον ως αναβιωτές θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι αναδεικνύουμε αγωνιστές απ΄ όλη την Ελληνική Επικράτεια».

Για τον σεναριογράφο Θεόδωρο Λάμπρο η ταινία ήταν ένα όνειρο ζωής  μας λέει και προσθέτει «πέρα από τις σπουδές μου στην Ελληνική Επανάσταση, ο Γεωργάκης Ολύμπιος ήταν ο αγωνιστής που θαύμαζα από μικρό παιδάκι και ήθελα κάποια στιγμή να κάνω κάτι για να τιμήσω την μνήμη του. Πιστεύω πως με αυτή την προσπάθειά μας θα αναδείξουμε έναν αγνό αγωνιστή και θα τιμήσουμε τη μνήμη του. Το οφείλουμε εξάλλου ως ελάχιστο φόρο τιμής για όλους όσους έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να μπορούμε σήμερα όλοι εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας. Μόνο αν τους τιμούμε καθημερινά και μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχει δικαιωθεί ο αγώνας τους για την ελευθερία μας».

Η ταινία είναι μια συλλογική προσπάθεια από ερασιτέχνες που αγαπούν την ιστορία και θέλουν να την αναδείξουν. Μεγάλη είναι και η συνεισφορά από Αναβιωτές και Αναβιώτριες του 1821 και εθελοντές, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Κ. Μουτσούλα.

Πόστερ από την ταινία – ντοκιμαντέρ με τους συμμετέχοντες αναβιωτές και ερασιτέχνες ηθοποιούς.O σκηνοθέτης Ιωάννης Μουτσούλας με αναβιωτές του’21 σε γυρίσματα στον Καϊάφα.O σεναριογράφος της ταινίας και ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος που συμμετέχει στην ταινία «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: