ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΗΛΕΙΑ – Ενημερωτική ημερίδα για τους ελαιοπαραγωγούς στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

ΗΛΕΙΑ – Ενημερωτική ημερίδα για τους ελαιοπαραγωγούς στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ενημερωτική ημερίδα για τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας, έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Η ημερίδα θα γίνει στα πλαίσια του τριετούς  προγράμματος  για Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ)  που εγκρίθηκε στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, η οποία όπως είναι γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα διέμεινε διάφορα υλικά  στους ελαιοπαραγωγούς-μέλη της.

Θα συμμετέχουν σε αυτήν  επιφανείς   επιστήμονες που θα έλθουν από την Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσουν τους παραγωγούς για την καλλιέργεια της ελιάς, τις αρρώστιες στα ελαιόδεντρα και γενικότερα για τα ζητήματα που αφορούν το λάδι.

Ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου θα γίνει στις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στην ελαιοπαραγωγή το 2018 στην Ηλεία, ενώ θα αναλυθούν και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή.

Θα ακολουθήσει τέλος  επίσκεψη σε λιοστάσια της ευρύτερης περιοχής με σκοπό την επιτόπια ενημέρωση  για τον τρόπο που γίνονται οι αναλύσεις του εδάφους.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της  συγκέντρωσης στο Ε.Κ. Αμαλιάδας, η Ο.Π. καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να συμμετέχουν σε αυτήν προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση γύρω από όλα τα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν το λάδι.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: