Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΗΛΕΙΑ – Επίσκεψη του Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Στύλιου

ΗΛΕΙΑ – Επίσκεψη του Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Στύλιου

Επίσκεψη του Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Στύλιου

Αναβαθμίζεται το Γραφείο Κτηματογράφησης της Αμαλιάδας

Το Γραφείο Κτηματογράφησης της Αμαλιάδας θα περάσει στον φορέα που δημιουργείται, με ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ ακολουθεί η Κτηματογράφηση και των υπόλοιπων περιοχών της πεδινής Ηλείας» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, κ. Γεώργιος Στύλιος.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ κ Ανδρέα Νικολακόπουλο, επισκέφτηκε κατά σειρά, τα γραφεία του Κτηματολογίου και του Υποθηκοφυλακίου της Αμαλιάδας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνη Πατρινό τον πρόεδρο Θανάση Θεοδόση και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο κ. Στύλιος είχε μια λεπτομερή ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τους υπηρεσίες και μιλώντας στους παρευρισκόμενος δήλωσε πως  το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των Υποθηκοφυλακείων και την επίσπευση της διαδικασίας της κτηματογράφησης είναι έντονο. Όπως επεσήμανε στόχος είναι η επίσπευση της διαδικασίας της Κτηματογράφησης κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, με το 90% να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023. Ο κ Στύλιος είπε πως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αρχίσει να υλοποιείται περίπου από τα τέλη Αυγούστου – Σεπτεμβρίου και σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα υπάρξει στελέχωση με άτομα (νομικούς) που γνωρίζουν τις διαδικασίες της κτηματογράφησης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να «κλείσει» αυτή η «ανοιχτή πληγή και να περάσουμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Ο κ. Πατρινός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον που έδειξε για το γραφείο της Αμαλιάδας, τονίζοντας πως «μια τόσο σημαντική υπηρεσία με αυξημένα καθήκοντα παραμένει και αναβαθμίζει την πόλη. Ο Δήμος Ήλιδας με τη σειρά του θα κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει εμπράκτως τη λειτουργία του νέου γραφείου».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: