Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Εξιχνιάστηκε η απάτη που… κόστισε 39.000 ευρώ
Ηλεία: Εξιχνιάστηκε η απάτη που… κόστισε 39.000 ευρώ

Ηλεία: Εξιχνιάστηκε η απάτη που… κόστισε 39.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από τρεις μήνες, σε περιοχή του Δήμου Ήλιδας, σε βάρος ζευγαριού.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα ημεδαπών (εννέα άνδρες – δυο γυναίκες) και ενός αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα ένας από τους κατηγορούμενους επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα και προσποιούμενος συνεργάτη της λογίστριας της, με το πρόσχημα άμεσης καταβολής επιδόματος ρεύματος, της απέστειλε μήνυμα με υπερσύνδεσμο, τον οποίο η παθούσα ακολούθησε με αποτέλεσμα να ανακατευθυνθεί σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με ιστοσελίδα τράπεζας.

Στη συνέχεια η παθούσα καταχώρησε τα στοιχεία της και ο κατηγορούμενους απέσπασε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας και του συζύγου της, το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη απατών κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: