Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση στο Λιβαδάκι
Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση στο Λιβαδάκι - ΗΛΕΙΑ ΤV

Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση στο Λιβαδάκι


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα στην Ηλεία , ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα.Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.Σύμφωνα με το hlialive αναζωπύρωση σε προηγούμενο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Ζαχοβούνι ανάμεσα σε Λιβαδάκι και Πτελέα (Φτελιά) είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα.Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η φωτιά παρουσιάζει και νέες εστίες και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Όπως αναφέρει και ο MSc Φυσ.Καταστροφών & Κρίσεων και προγνώστης Θοδωρής Κονδύλης “… οι συνθήκες δυσκολεύουν τον έλεγχο της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Καλλιθέας Ηλείας και ο λόγος είναι η επικράτηση χαμηλής υγρασίας (20-30%) ευνοώντας την εξέλιξή της (συνεχείς κηλιδώσεις). Οι συνθήκες θα διατηρηθούν ίδιες με το ανατολικό ρεύμα να διατηρεί ξηρές τις συνθήκες στα ηπειρωτικά και ορεινά κατά την διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη 5/4. Συνιστάται για το επόμενο 24ωρο να αποφεύγεται κάθε χρήση φωτιάς σε όλα τα ορεινά της Ηλείας” καταλήγει ο κ. Κονδύλης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: