Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Κανονικά στα Λύκεια των περιοχών διαμονής τους την Δευτέρα οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων

Ηλεία: Κανονικά στα Λύκεια των περιοχών διαμονής τους την Δευτέρα οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτωνΚανονικά στα Λύκεια των περιοχών διαμονής τους θα μεταβούν την Δευτέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες, των οποίων τα ολιγομελή τμήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν, δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό τόνισε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κος Γιώργος Φωτεινόπουλος, που για μία ακόμη φορά ανέφερε ότι περιμένει την απόφαση του υπουργείου, για την τελική κατάληξη αυτών των ολιγομελών τμημάτων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο, ότι τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, δεν θα καταργηθούν και δεν θα χρειαστεί τα παιδιά να μεταβούν σε άλλες περιοχές του νομού για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Αυτό το θέμα επαναλαμβάνουμε ότι αφορά μαθητές που είναι να φοιτήσουν στα εξής λύκεια : Βουνάργου, Καράτουλα, Πελοπίου, 1ο ΓΕΛ Πύργου, Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Λαμπείας.

Πρόκειται για ένα θέμα σίγουρα πάρα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο, αφού αν δεν εγκριθούν τελικά από το υπουργείο τα ολιγομελή τμήματα των παραπάνω σχολείων (που δεν έχουν πάρει καταρχήν έγκριση λειτουργίας), αρκετά παιδιά θα πρέπει να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Και ιδίως τους χειμερινούς μήνες και με άσχημες καιρικές συνθήκες, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο θα είναι για αυτά τα παιδιά να μεταβούν σε ένα άλλο σχολείο από αυτό του τόπου διαμονής τους, διανύοντας μία μεγάλη απόσταση, για να μη χάσουν το μάθημα τους. Ιδίως σε ότι αφορά τους τελειόφοιτους Λυκείου που είναι έτοιμοι να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις το καλοκαίρι το 2022, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο.

Για το σοβαρό αυτό θέμα μίλησε και πάλι στην εφ. «Πατρίς» ο κος Γιώργος Φωτεινόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά θα πάνε κανονικά στα σχολεία τους μέχρι να έρθει η έγκριση ή απόρριψη της λειτουργίας αυτών των τμημάτων. Δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή και είμαστε εν αναμονή της απάντησης του Υπουργείου».

Στον αγιασμό του Εσπερινού Ζαχάρως

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα το απόγευμα ο κος Γιώργος Φωτεινοπούλος θα δώσει το παρόν στον αγιασμό του εσπερινού Ζαχάρως, που είναι ένα καινούργιο σχολείο καθώς θα λειτουργήσει από τη φετινή χρονιά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: