ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ηλεία – Κατάκολο – Seatrack – Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Ηλεία – Κατάκολο – Seatrack – Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΚΟΣ Ή ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ”ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ”

13/7

Tοποθετήθηκε χθες στην παραλία «Πλάκες» (ΡΕΝΑΤΑ) του Κατακόλου , ο μηχανισμός Σίτρακ (Seatrac), που θα τους επιτρέψει να κάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια .

Σύμφωνα με πληροφορίες και πιθανότατα από αύριο κιόλας! τοποθετείται το Seatrack στην τοποθεσία πλάκες -ΡΕΝΑΤΑ- Κατακόλου!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ για πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται πράξη!

–NEO 12/07

Τοποθετείται σήμερα στην τοποθεσία Πλάκες – ΡΕΝΑΤΑ – Κατακόλου το Seatrack, που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα.

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο κάθισμα για τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην Ηλεία αλλά και για πολλούς επισκέπτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Η τοποθέτηση του Seatrack γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση αφού ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε το Σωματείο Παραπληγικών Κινητικά Ανάπηρων Π.Ε. Ηλείας.

Έτσι τα άτομα με αναπηρία, έστω και καθυστερημένα, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού που έχει μείνει και στις αρχές του Φθινοπώρου, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα μπάνια τους στη θάλασσα!

Επίσης σήμερα στην Κουρούτα ξεκινούν και τα έργα εξομάλυνσης της ράμπας και θα βρίσκονται εκεί τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών Ηλείας για να την δοκιμάσουν προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα τοποθετήσει το άλλο Seatrack και θα κάνει τα απαιτούμενα έργα πρόσβασης σε αυτό και αμέσως μετά σειρά έχει η Αγία Μαρίνα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δουνεΐκων.

Να αναφέρουμε επίσης ότι στις Θίνες Βαρθολομιού και στην Γλύφα έχουν εγκριθεί δύο Seatrack και βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ηλείας κ. Παντελής Παπαναγιώτου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα θα τοποθετηθεί το Seatrack στο Κατάκολο από την Περιφέρεια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της Περιφέρειας καθώς και τον προϊστάμενο της Τ/Υ όπου με φιλότιμες προσπάθειες και υπερβάλλοντας κατά το δέον τα καθήκοντά τους,  μπόρεσαν έστω και τώρα να αποκαταστήσουν τις πολιτικές στρέβλωσης και καθυστερήσεις να παλέψουν το θεριό της γραφειοκρατίας, έτσι για να αποδοθούν τα δέοντα και βάσει της εμπειρίας που έχουμε ζήσει, μπορεί κάποιοι να παρεξηγηθούν που δεν αναφέρονται. Αυτό όμως να το πούν στους τόνους ιδρώτα που έχουν χύσει τα ΑμεΑ τα οποία είναι αποκλεισμένα στα σπίτια τους σε έναν νομό που κατά 60% βρέχεται από θάλασσα.

Επίσης να κάνουμε και μία παράκληση. Όσοι είναι κοντά παρακαλώ να προστατεύσετε τα Seatrack που δεν είναι μόνο για τα ΑμεΑ, αλλά και για όλους όσους έχουν προβλήματα κινητικά, αλλά και για την Τρίτη ηλικία. Ευχαριστώ», καταλήγει ο κ. Παπαναγιώτου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: