Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΗΛΕΙΑ – ΝΔ: Η Διονυσία Αυγερινοπούλου πρώτη σε σταυρούς
ΗΛΙΔΑ Κάμπος News - Αυγερινοπούλου: Συγχαρητήρια στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού Πήραν την 5η Πανευρωπαϊκή θέση οι «Μουσικοί Κλιματολόγοι»!

ΗΛΕΙΑ – ΝΔ: Η Διονυσία Αυγερινοπούλου πρώτη σε σταυρούς

Θρίαμβος της Διονυσίας Αυγερινοπούλου με το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ηλεία.

Εκλέγεται πρώτη και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Κώστα Τζαβάρα.

Η καλή οργάνωση του προεκλογικού της αγώνα, η αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, η μη εμπλοκή της στις Δημοτικές εκλογές, και οι στοχευμένες επεμβάσεις της σε βασικά θέματα του Νομού, ήσαν τα κλειδιά ης επιτυχίας της, αυτά που έκαναν την διαφορά από τους άλλους συνυποψήφιούς της.

Βιογραφικό

H Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου αποτελεί μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα διεθνή ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος. Διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας από τον Οκτώβριο του 2009 ως το 2012 και Βουλευτής Ν. Ηλείας από το 2012 ως το 2014 με τη Νέα Δημοκρατία. Θήτευσε ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και ως Πρόεδρος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την κοινοβουλευτική της θητεία εξελέγη σε σειρά διεθνών θέσεων, όπως Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη», Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιωσίμου Αναπτύξεως της Μεσογείου Θαλάσσης του Μεσογειακού Πλάνου Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

Διατελεί Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό στη Στοκχόλμη και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι. Είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα.  Υπήρξε επίσημη υποψήφια της Ελλάδας για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ στο βαθμό  του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» του ΟΗΕ, ενώ για την διεθνή πολιτική της παρουσίας συγκαταλέχθηκε τόσο ανάμεσα στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όσο και στους «Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες» κάτω των 40 της ΕΕ. Τιμήθηκε επίσης με το Διεθνές Βραβείο «Άρτεμις» από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει επίσης λάβει το Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη για τις Διεθνείς Πρωτοβουλίες σε Ανθρωπιστικά Ζητήματα, καθώς και «Ειδική Αναγνώριση από το Κογκρέσο».  Η δράση της έχει περαιτέρω αναγνωριστεί με προτάσεις για την υποψηφιότητά της και για άλλα διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» και για το βραβείο «Πρωταθλητές της Γης» από τον ΟΗΕ.

Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δημόσιο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, τη Διεθνή Διαιτησία και το Δίκαιο των Διεθνών Επενδύσεων. Διατηρεί δικό της Δικηγορική Γραφείο στην Αθήνα, ενώ έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικού Δικαίου και Πολιτικής και τη Νομική Σχολή του Παν/μίου του Γέιλ, στο Κέντρο Δικαίου Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης της Νομικής Σχολής του Παν/μιου της Νέας Υόρκης, στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η Διονυσία αποφοίτησε ως αριστούχος (πρώτη τη τάξη) από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών και ακολούθησε σπουδές Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι αριστούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (LL.M.) του Georgetown University Law Center, ενώ έχει λάβει Διδακτορικό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Το πανεπιστημιακό της έργο και οι επιδόσεις της έχουν τιμηθεί με σειρά υποτροφιών και βραβείων, όπως οι υποτροφίες των ιδρυμάτων Fulbright, NATO, Ι.Κ.Υ. και Ωνάση, Cutting, Γεροντέλη και Λίλιαν Βουδούρη. Σήμερα διδάσκει Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Περιβάλλοντος και Βιωσίμου Αναπτύξεως. Περαιτέρω η αρθρογραφία της η οποία αφορά σε θέματα διεθνή και Ευρωπαϊκά φιλοξενείται σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, ενώ ο διεθνής τύπος έχει καλύψει την επαγγελματική και εθελοντική της δράση.

Κοινοβουλευτική και Πολιτική Δράση

Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εκλογική Περιφέρεια του Ν. Ηλείας. Μάιος ως Ιούνιο 2012 και Ιούνιος 2012 ως Δεκέμβριο 2014.

 • Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων. Εξέταση υποθέσεων περιβαλλοντικών παραβάσεων. Προτάσεις νομοθεσίας και περιβαλλοντικής πολιτικής. Ειδικά ζητήματα διαχείρισης του νερού. Συμμετοχή σε διεθνείς συνδιασκέψεις για το Περιβάλλον (United Nations Environment Assembly– UNEA 1) και τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC COP 19), καθώς και σε περιφερειακές, όπως συνεδριάσεις της Ένωσης για τη Μεσόγειο και η σύνοδος των Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 • Μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος κατά το Β΄ Θερινό Τμήμα 2014. Επεξεργασία νομοσχεδίων και διεθνών συμβάσεων, συνεντεύξεις Πρέσβεων, μελέτη θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
 • Μέλος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
 • Μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.
 • Μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνηςκατά το Β΄ Θερινό Τμήμα 2013.
 • Γραμματέας των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής με Ολλανδία και Δανία.
 • Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής με ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ.
 • Μέλος της Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για την καταπολέμηση της καλλιέργειας των Γενετικά Μεταλλαγμένων Προϊόντων.

Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Οκτώβριος 2009 ως Απρίλιο 2012.

 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
 • Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.
 • Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Μποτσουάνα και μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με την Αλβανία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Ιανουάριος 2011 ως Μάιο 2012.

Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Φεβρουάριος 2010 ως Ιανουάριο 2011.

Διεθνείς Θέσεις και Υποψηφιότητες

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (MCSD) της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και των Παράκτιων Περιοχών της Μεσογείου στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για τη Μεσόγειο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP), Αθήνα. 2017 – 2019.

Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), Παρίσι. Απρίλιος 2018 2016 ως σήμερα. Μέλος της Επιτροπής από τον Μάρτιο 2016 ως σήμερα.

Εκπρόσωπος του ICC σε διεθνή fora, όπως σε επιτροπές της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC Standing Committee on Finance, UNFCCCStanding Committee on AdAdaptation), συντονισμός μεταξύ του ICC και των διεθνών φορέων για το νερό.

Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού της Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό (GWPΟ), Στοκχόλμη. Δεκέμβριος 2016 ως σήμερα.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και δίκτυα, όπως το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP), συμμετοχή σε διεθνείς συνδιασκέψεις, όπως η Περιβαλλοντική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ (UNEA), το  Συμβολή στην χάραξη της στρατηγικής Ανάπτυξης του GWP.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού της Παγκόσμιας Συνεργασίας  για το Νερό,  Μέλος της Υποεπιτροπής για τον Εσωτερικό Έλεγχο και τις Χρηματοδοτήσεις, μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων. Νοέμβριος 2015 ως σήμερα.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού της Παγκόσμιας Συνεργασίας  για το Νερό,  Μέλος της Υποεπιτροπής για τον Εσωτερικό Έλεγχο και τις Χρηματοδοτήσεις, μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων. Νοέμβριος 2015 ως σήμερα.

Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (COMPSUD). Αθήνα. Οκτώβριος 2012 ως Νοέμβριο 2017.

Υποψήφια της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/UNEnvironment) και Γενικής Υπο-Γραμματέως του ΟΗΕ. Ναϊρόμπι. Δεκέμβριος 2015 ως Μάρτιο 2016.

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για Θέματα των Ηνωμένων Εθνών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU). Μάρτιος 2014 ως Μάρτιο 2015.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού ενώπιον του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Συμμετοχή σε διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Υποψήφια της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θέση της Αναπληρώτριας Εκτελεστικής  Διευθύντριας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/UN Environment) και Βοηθού Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ. Ιούνιος 2013.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: