ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ηλεία: Προχωρούν τα έργα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού

Ηλεία: Προχωρούν τα έργα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού

Ηλεία: Προχωρούν τα έργα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού – Αυτοψία Απ. Κατσιφάρα (Photos-BINTEO)

 

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης σε ποταμούς και χείμαρρους  της Π.Ε Ηλείας

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και συνεχίζει με νέο έργο που δρομολογεί. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε σε περιοχές όπου εκτελούνται εργασίες για τον καθαρισμό και διαμόρφωση των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων της Ηλείας,. Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Ηλείας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι στις προτεραιότητές μας. Λειτουργώντας προληπτικά επεμβαίνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο. Εδώ στην Ηλεία, όπου βρισκόμαστε σήμερα, τα συνεργεία εργάζονται μεθοδικά δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε ποταμούς και χείμαρρους που έχουν σχετικά μεγάλη λεκάνη απορροής και στους οποίους εκδηλώνονται, κατά διαστήματα, πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που βρέθηκε στον Ιάρδανο ποταμό, όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης αντίστοιχες  επεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί στον Ενιπέα και στους χείμαρρους Κουρτεσίου, Θολού και Ανηλίου, ενώ οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πηνειό, τον Πηνειακό Λάδωνα και τον χείμαρρο Άνυδρο. Για τις αμέσως επόμενες παρεμβάσεις, που θα γίνουν με την υπάρχουσα εργολαβία, σειρά παίρνουν οι ποταμοί  Βέργας, Σοχιά και Γκουρλέσας, Κλαδέος, οι διώρυγες  Τ23, Τ24 και οι χείμαρροι, Ρούσκουλας, Λατίφης, Κάμενας. Το συνολικό μήκος των ποταμών και χειμάρρων που γίνονται οι καθαρισμοί ανέρχεται σε  περίπου 25 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα,  γίνεται  καθαρισμός από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα και απορρίμματα των ποταμών και χειμάρρων. Οι επεμβάσεις εκτελούνται στα πιο ευαίσθητα τμήματα των παραπάνω υδατορρεμάτων και ιδιαίτερα εκεί όπου διέρχονται από οικισμούς και καλλιεργημένες περιοχές.

Τον Περιφερειάρχη στην επίσκεψή του συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοί Παναγιώτης Πλατανιάς, Λάμπης Αριστειδόπουλος, η προϊσταμένη τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Ηλείας Κατερίνα Αρκουμάνη.

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, κατά την επίσκεψή του μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, και Περιφερειακούς Συμβούλους, σε σημεία που εκτελούνται εργασίες στον Ιάρδανο ποταμό, στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών για την αντιπλημμυρική προστασία της Ηλείας.

Ακόμη, χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του μεθαύριο Τετάρτη.

Οι πιστώσεις θα διατεθούν για εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων και περαιτέρω συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων έτσι ώστε η Ηλεία να θωρακιστεί εν όψει του χειμώνα.

Στην Ηλεία υπάρχουν 17 ποταμοί και χείμαρροι με τους παραποτάμους τους που ξεπερνούν τα 165 χλμ, που θα καθαριστούν από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα και απορρίμματα.

Φωτογραφία του χρήστη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece.

Φωτογραφία του χρήστη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece.Φωτογραφία του χρήστη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece.Φωτογραφία του χρήστη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: