Νέα της Ηλείας, ειδήσεις,ενημέρωση-Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΗΛΕΙΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΙΜΉΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΈΠΕΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΎΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ- VIDEO

ΗΛΕΙΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΙΜΉΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΈΠΕΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΎΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ- VIDEO

Οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα με την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής και την Λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους της πόλης

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, η μνήμη του Πολιούχου Πύργου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα, με Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής και κορυφώθηκαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου, όπου στις 7 το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, και τους Επισκόπους Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνο και Ωλένης κ. Αθανάσιο.
Στις 11 το πρωί έγινε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας κατά την καθιερωμένη τάξη.
Στην κεντρική πλατεία Πύργου ανεπέφθη δέηση και η πομπή συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης μέχρι την επιστροφή στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής.
Πλαισίωσαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Ηλείας κ. Δαμασκηνός Πετράκος και δεκάδες Ιερείς. Άγημα στρατιωτών της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου συνόδευε επίσης την πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “”Απόλλων”” Πύργου.


Χιλιάδες κόσμου από τον Πύργο και άλλες περιοχές της Ηλείας ακολουθούσαν και φέτος ο καιρός ήταν σύμμαχος.
Επίσης παρέστησαν οι Βουλευτές Ηλείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κ. Μάκης Μπαλαούρας, κ. Κώστας Τζαβάρας και κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης ΠΔΕ κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο θεσμικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Μπράμος, οι Δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού κ. Γαβρίλης Λιατσής και κ. Αλέξης Καστρινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρώην Διοικητής ΙΚΑ συμπολίτης κ. Διονύσιος Καλαματιανός, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι πολλών φορέων της πόλης και του Νομού.
Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Δίας κ. Γερμανός και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής παρέθεσαν επίσημο γεύμα στους προσκυνημένους, στο κέντρο “”Κίρκη”” του Αγίου Γεωργίου Πύργου.
Όπως είθισται κάθε χρόνο διεξάγεται η Εμποροπανήγυρη, στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, που διοργανώνεται από την “”ΔΕΠ ΟΤΑ Α.Ε.””, όπου συνδράμοντας του καλού καιρού αυτές τις μέρες, δόθηκε η δυνατότητα σε πολύ κόσμο, να επισκεφθεί τον χώρο διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης.
Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου!!

(ΡΕΠΟΡΤΆΖ και Βιντεοκάλυψη από τον ΑΝΚ)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: