Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία: Ρεκόρ σε συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο για φωτιές

Ηλεία: Ρεκόρ σε συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο για φωτιές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, έως και τα τέλη του Μαρτίου το ανακριτικό τμήμα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας έχει προχωρήσει στην σύλληψη 22 ατόμων, γεγονός που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αφού τα πρώτα δείγματα της νέας χρονιάς μόνο καλά δεν είναι.

Κύρια αιτία η έντονη αγροτική δραστηριότητα και η αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζουν το κάψιμο των κλαδιών ή άλλες αγροτικές ασχολίες που έχουν να κάνουν με φωτιά. Δεν υπολογίζουν σωστά με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφεύγουν και καταστρέφουν πνεύμονες πρασίνου.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη από τις τρεις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, που πρέπει να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη νέα οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για όσα προβλέπονται σε αυτή, κάνοντας λόγο για μετακύλιση ευθυνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συστάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, ούτε μπορούν να είναι αποτελεσματικές και ουσιαστικές στο πεδίο της πρόληψης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: