Ηλεία - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ηλεία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Ηλεία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

“Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων”, ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, “δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν την στιγμή”, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι “σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στις περιοχές Σκιλλουντία και Γρύλος επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και μηχανήματα έργου της περιφέρειας, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων”.

Επίσης, όπως είπε, “οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί και όπως έχω ενημερωθεί, πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου στα τέσσερα μποφόρ”.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 60 οχήματα, καθώς και οκτώ αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ. Μπαλιούκος, ανέφερε νωρίτερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι έχει πληγεί κυρίως ο αγροτικός χώρος, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για καμένα σπίτια”.

“Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά όταν σβήσει η φωτιά”, τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: