ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ηλεία – Βιομηχανική ντομάτα:”Τρέχουν” να προλάβουν…

Ηλεία – Βιομηχανική ντομάτα:”Τρέχουν” να προλάβουν…

Παραλαμβάνουν άρον άρον τη βιομηχανική ντομάτα τα εργοστάσια στο νομό λόγω των ζημιών στο προϊόν από τις έντονες βροχοπτώσεις

Με ορατό τον κίνδυνο να καταστραφούν μεγάλες ποσότητες βιομηχανικής τομάτας, εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες, ξεκινούν άρον- άρον την παραλαβή τα εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού στην Ηλεία, με τις τιμές του προϊόντος να κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. 

Ήδη, το εργοστάσιο της Unilever στην Γαστούνη έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει  από σήμερα την παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων, ενώ το εργοστάσιο ‘Κύκνος’ στα Σαβάλια προσανατολίζεται να κάνει έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Κάθε χρόνο τα εργοστάσια ξεκινούσαν παραλαβή μετά τις 20 Ιουλίου, ωστόσο τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά και προκειμένου να χαθούν μεγάλες ποσότητες του προϊόντος ακολουθούν διαφορετική τακτική, αφενός για να εξυπηρετηθούν οι τοματοπαραγωγοί αφετέρου και τα ίδια τα εργοστάσια.

Η ζημιά ξεπερνά το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 100% της παραγωγής Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, αρχικά υπολογιζόταν ότι η φετινή παραγωγή θα ξεπερνούσε τους 100.000 τόνους, βάσει των στρεμμάτων που καλλιεργούνται και υπολογίζονται στα 9.500 με 10.000 στρέμματα. Θεωρητικά, η φετινή χρονιά θεωρείτο ιδιαίτερα καλή για την βιομηχανική τομάτα, επί του πρακτέου όμως, και μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και εκφράζονται φόβοι ότι η συνολική ποσότητα που θα παραδοθεί στα εργοστάσια δεν θα ξεπεράσει τους 60.000 τόνους!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: