Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ίλιον: «Ουδείς είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός», κατέθεσε ανήλικος κατηγορούμενος
Ίλιον: «Ουδείς είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός», κατέθεσε ανήλικος κατηγορούμενος

Ίλιον: «Ουδείς είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός», κατέθεσε ανήλικος κατηγορούμενοςΤι είπε στην απολογία του το παιδί από την Βουλγαρία – Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στις εγκληματικές ενέργειες

Το ρόλο παρατηρητή φέρεται να επεφύλαξε στην απολογία του ο ανήλικος από την Βουλγαρία που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Ο ανήλικος, ο οποίος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυρίστηκε πως ακόμη και σήμερα διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον 15χρονο συμμαθητή του που με την σοκαριστική καταγγελία του τον έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος , μάλιστα, φέρεται να ανέφερε στην απολογία του πως είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση «με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη» ο 15χρονος.

«Οφείλω μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνημα ο νεαρός κατηγορούμενος . Ο ανήλικος αμφισβήτησε τις αναφορές του καταγγέλλοντος στο σκέλος που τον αφορά και ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε».

Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ανήλικος ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες , αρνήθηκε ότι διακίνησε τα βίντεο της φρίκης όπως του καταλογίζει ο 15χρονος. «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο ίνσταγκραμ. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» εμφανίζεται να σημείωσε ο νεαρός στο υπόμνημα του.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος φέρεται να  ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι επρόκειτο για βιασμό. «Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο… δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον…» φέρεται να ισχυρίστηκε. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έχει στοχοποιηθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του τονίζοντας: «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο της οικίας μου, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: