Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ημερίδα για το Μεσογειακό Ελαιόλαδο
Ημερίδα για το Μεσογειακό Ελαιόλαδο - ertnews.gr

Ημερίδα για το Μεσογειακό Ελαιόλαδο

Τα ερευνητικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τομέα Μεσογειακού Ελαιόλαδου με προτεραιότητα την υγεία, αλλά και το περιβάλλον, παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος «ARISTOIL PLUS» που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για διακεκριμένους επιστήμονες, παραγωγούς, ελαιοτριβείς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής υγειοπροστατευτικού ελαιόλαδου, να ενημερωθούν σχετικά με τα ευρήματα και τις δράσεις του προγράμματος.

Τo έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Med» με επικεφαλής εταίρο του προγράμματος #ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, ενώ μεταξύ των εταίρων στην Ελλάδα είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Μεσογειακό cluster παραγωγών υψηλού φαινολικού ελαιόλαδου.

– ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: