Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ημερίδα Olympassmark: Ένα εργαλείο στοχευμένης πολιτικής για τον αθλητισμό
Ημερίδα Olympassmark: Ένα εργαλείο στοχευμένης πολιτικής για τον αθλητισμό - Ilia.news

Ημερίδα Olympassmark: Ένα εργαλείο στοχευμένης πολιτικής για τον αθλητισμό


Η δημιουργία ενός εργαλείου αυτο-αξιολόγησης των αθλητικών συλλόγων, το οποίο βελτιώνει την οργανωτική τους λειτουργία, διευκολύνει τη διασύνδεσή τους με επιχειρήσεις-χορηγούς, αυξάνει τη βάση αθλουμένων τους και ενισχύει τη συμμετοχή των μελών και της κοινότητας, είναι το Olympia Land Sport Club Mark Pass, το οποίο εκπονήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά απόψε το βράδυ στον Πύργο, στον συνεδριακό χώρο της ΠΔΕ, παρουσία εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της Ηλείας.

Το πρότζεκτ, παρουσίασε ο Βασίλης Τουντόπουλος, βετεράνος πολίστας και εκπρόσωπος της εταιρείας MPDO η οποία εκπόνησε το εργαλείο αυτό, το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τη χρηματοδότηση σωματείων μέσω της «αριστείας» στα πλαίσια των πολιτικών CSR και ESG των επιχειρήσεων-χορηγών, τη συλλογή χρήσιμων ποσοτικών δεδομένων για την εφαρμογή πολιτικών ενίσχυσης του αθλητισμού της ΠΔΕ για την πιο αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργίας τους. Επίσης, σαν στόχους έχει την εφαρμογή των βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης στους αθλητικούς φορείς της Περιφέρειας, σε σχέση και με τη συμμόρφωση με τις γενικές αρχές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό. Η μεταφορά τεχνογνωσίας, η βελτιστοποίηση λειτουργίας, η διευκόλυνση προσέγγισης χορηγών, η αύξηση αθλούμενων, η συμμετοχή σε δίκτυα φορέων υποστήριξης, η μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων, αλλά και η πιστοποίηση «αριστείας» Olympassmark, είναι τα προσδοκώμενα οφέλη των αθλητικών σωματείων μέσα από τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα η οποία εγκαινιάζεται.

Την ημερίδα, χαιρέτισε μέσω skype, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Τις εργασίες της άνοιξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Με κεντρική επιδίωξη της ΠΔΕ τη χάραξη στοχευμένης πολιτικής για τον αθλητισμό, τη δημιουργία νέων εργαλείων χρηματοδότησης, μέσω της χαρτογράφησης των πραγματικών αναγκών των σωματείων, ο Νεκτάριος Φαρμάκης έκανε λόγο για μια «ολιστική στρατηγική στον τομέα του αθλητισμού». Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, μίλησε για τα εγκαίνια ενός σημαντικού και πρωτότυπου εργαλείου, το οποίο έχει σκοπό να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική εταιρική ευθύνη, να προάγει την αυτοεξέλιξη αλλά και τη συμμετοχή των αθλητικών φορέων, μέσω της πριμοδότησής τους βάσει της αυτοβελτίωσης, από φορείς όπως η ΓΓΑ, η Περιφέρεια και οι Δήμοι.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, άνοιξε την ημερίδαΟ Αντιπεριφρειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, χαιρέτισε τους παράγοντες των ηλειακών σωματείωνΟ Βασίλης Τουντόπουλος, περιέγραψε και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους το σχέδιο που εκπόνησε η εταιρεία την οποία εκπροσωπείΟ πρόεδρος του Επειού Θοδωρής Σάκκος και ο προπονητής του συλλόγου Φώτης Καραμουσαντάς, με τον Βασίλη Τουντόπουλο.Ο πρόεδρος του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης παρών στην ημερίδα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: