Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ισραήλ: Εκτινάχθηκε ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα από την Ουκρανία και τη Ρωσία
Ισραήλ: Εκτινάχθηκε ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα από την Ουκρανία και τη Ρωσία

Ισραήλ: Εκτινάχθηκε ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα από την Ουκρανία και τη ΡωσίαΟ αριθμός του ανήλθε μέσα σε 6 μήνες σε όσους είχαν μεταναστεύσει το 2019 από ολόκληρο τον κόσμο

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι από την Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν μεταναστεύσει στο Ισραήλ, από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, τεράστια αύξηση σε σχέση με παρόμοια προπολεμική περίοδο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Μεταξύ 24ης Φεβρουαρίου και 31ης Ιουλίου το Ισραήλ δέχθηκε 12.175 νέους μετανάστες από την Ουκρανία και 18.891 από τη Ρωσία, ανέφερε η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης. Το ποσοστό είναι κατά 318% υψηλότερο σε σχέση με παρόμοια περίοδο το 2019, όταν έφτασαν συνολικά 9.774 νέοι μετανάστες από τις δύο χώρες.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι Εβραίοι, ωστόσο ορισμένοι μπορεί να έχουν στενούς συγγενείς που είναι Εβραίοι. Σύμφωνα με τον Νόμο της Επιστροφής του Ισραήλ, ένα άτομο χρειάζεται τουλάχιστον έναν Εβραίο παππού ή γιαγιά για να δικαιούται άμεση υπηκοότητα. Περίπου το 63% των Ουκρανών μεταναστών είναι γυναίκες, ενώ εκείνοι από τη Ρωσία κατανεμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό ομοιόμορφα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Το Ισραήλ έχει μεγάλο ρωσόφωνο πληθυσμό, άνω του 1,3 εκατομμυρίου, περίπου το 15% του πληθυσμού. Η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε επίσης, ότι το 2021 η μετανάστευση στο Ισραήλ – που στα εβραϊκά ονομάζεται Αλιγιά – αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από το 2020 σε 25.497. Οι μισοί από τους μετανάστες προέρχονταν από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, κυρίως από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Περίπου το 14% από κάθε πλευρά – ή περίπου 3.500 – προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Το 2019, τον τελευταίο χρόνο πριν από την πανδημία του κορονοϊού, το Ισραήλ κατέγραψε 33.247 μετανάστες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: