Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ιστορικές Πολιτικές Αποφάσεις από το 16ο Τακτικό & Καταστατικό Συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Ιστορικές Πολιτικές Αποφάσεις από το 16ο Τακτικό & Καταστατικό Συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου οι εργασίες του 16ου Τακτικού και Καταστατικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την εκλογή των νέων Συνεκπροσώπων και των Πολιτικών Οργάνων του κόμματος, καθώς και με την ψήφιση των πολιτικών αποφάσεων από το εκλογικό σώμα.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο των αποφάσεων, «Ζούμε σε κρίσιμες εποχές και συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στην ιστορία του ανθρώπου και της ζωής στον πλανήτη. Η κρίση, που βιώνουμε, μία όψη της οποίας είναι και η κλιματική αλλαγή, είναι παγκόσμια και απαιτεί παγκόσμιες αλλά και τοπικές συμμαχίες και δράσεις όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων που έχουν συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο και βλέπουν ως αναγκαία μία ριζική αλλαγή πορείας. Δεν φτάνουν οι ασύνδετες τοπικές και μειοψηφικές δυνάμεις, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ανοιχτός διάλογος ευρύτατης συνεργασίας με όλα τα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα και κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Όσον αφορά στις στρατηγικές πολιτικές κινήσεις τους, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αναφέρουν: «Έχουμε όλοι ευθύνη να βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του και να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά και δύναμη το κόμμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, που με πολλές δυσκολίες στάθηκε όρθιο μέχρι τώρα και είναι ανάγκη των καιρών να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη  συμμετοχή όλων και  ιδιαίτερα των νέων. Καλούμε τη νεολαία, τα περιβαλλοντικά κινήματα, τους βιοκαλλιεργητές, τα  κινήματα πόλης και δικαιωμάτων, τα κινήματα ποιότητας ζωής, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τις αποκεντρωμένες οικο-κοινότητες και τους αγωνιστές της τοπικής ανάπτυξης να συνδεθούν με τον φυσικό τους πολιτικό χώρο.

Εμείς οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ επιβεβαιώνουμε την απόφαση μας για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ευελπιστώντας να καταστούμε ο πόλος συσπείρωσης των οικολογικών δυνάμεων της χώρας και να δώσουμε την εκλογική μάχη για την επόμενη Βουλή και Ευρωβουλή, για να αποκτήσει η Οικολογία τη θέση και τη φωνή που της αξίζει».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ απευθύνουν κάλεσμα μέσα από τις πολιτικές τους αποφάσεις προς όλους τους υγιώς σκεπτόμενους και συνειδητοποιημένους πολίτες της Ελλάδας που έχουν απομυθοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας που έχουν επιβάλει τα κατεστημένα κόμματα, ώστε να επιλέξουν τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους ενώσει και να δώσει διέξοδο στις πολιτικές τους αναζητήσεις, την πολιτική οικολογία, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για όλους και όλες.

Όλες αυτές οι δυνάμεις πρέπει να συναντηθούν για  να βρουν τον κοινό παρονομαστή. Να συγκλίνουν προγραμματικά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον Πλανήτη».

Δείτε εδώ τις πολιτικές αποφάσεις του Συνεδρίου.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: