Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ιστορική απόφαση για τα πνευματικά δικαιώματα – Συμμετείχε το ΕΒΕ Ηλείας
Ιστορική απόφαση για τα πνευματικά δικαιώματα - Συμμετείχε το ΕΒΕ Ηλείας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ιστορική απόφαση για τα πνευματικά δικαιώματα – Συμμετείχε το ΕΒΕ Ηλείας

Ιστορική χαρακτηρίζεται η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Η Αυτοδιαχείριση», που έγινε χθες στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού υπό την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς και πλειάδας προέδρων των Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία συμφωνία που έρχεται ουσιαστικά να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018 – 2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε και το Επιμελητήριο Ηλείας με τον πρόεδρο Κώστα Νικολούτσο και το μέλος του ΔΣ και της θεματικής επιτροπής πνευματικών δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ Τάσο Καρνάρο, δίνοντας το παρών σε μια τεράστια σημασίας συνεργασία προς όφελος  των μελών του. Οι επαγγελματίες της εστίασης και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να λύσουν χρόνια προβλήματα (δικαστικές αγωγές, εξώδικα κτλ) με τις εταιρίες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων!

«Η προσπάθεια καρποφόρησε μετά από χρόνια»

Στη σημασία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας αλλά και στους χρόνιους αγώνες των Επιμελητηρίων για την συγκεκριμένη συμφωνία, εστίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος. Ειδικότερα σημείωσε: «Δεν είναι μία απλή υπογραφή. Προήλθε μετά από πολυετή αγώνα που έκανε το Επιμελητήριο για την άρση του μεγάλου προβλήματος των πνευματικών δικαιωμάτων. Ταλάνιζε τους επιχειρηματίες για πολλά χρόνια και τώρα πιστεύω ότι έχουμε καταλήξει σε μία συμφωνία, ούτως ώστε και οι παλιές οφειλές να τακτοποιηθούν αλλά και να υπάρχει ένα ξεκάθαρο τοπίο από εδώ και πέρα. Πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσίας.

Ήταν σημαντικό και αυτό φάνηκε από την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των προέδρων αρκετών Επιμελητηρίων, καθώς και της Υπουργού που αντιλαμβάνεται το μέγεθος του θέματος. Ήταν μία σημαντική συμφωνία για τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων για το θέμα της μουσικής. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την συμβολή σε αυτή την προσπάθεια το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας Τάσο Καρνάρο, που πήρε μεγάλο φορτίο και έκανε αρκετά ταξίδια στην Αθήνα. Αυτή η προσπάθεια καρποφόρησε μετά από χρόνια».

«Ανάσα στους επαγγελματίες»

Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας Τάσος Καρνάρος εξέφρασε την άποψη πως πλέον δίνεται λύση σε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα και πως διεκδικήσεις από αγωγές και εξώδικα θα αποφευχθούν.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί για χρόνια τον κλάδο της εστίασης και όχι μόνο, φαίνεται να βρίσκει λύση. Η ιστορική συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Εταιρείας Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων “Αυτοδιαχείριση”, δίνει ανάσα στους επαγγελματίες. Μέσω της συμφωνίας αυτής, διεκδικήσεις από αγωγές και εξώδικα θα αποφευχθούν. Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτή τη συμφωνία, που φέρνει την ουσιαστική αλλαγή σε έναν τομέα στον οποίο υπήρχε δυσεπίλυτο χρόνιο πρόβλημα».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: