Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Jumbo: Καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ αδείας ή αναστολή εργασίας

Jumbo: Καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ αδείας ή αναστολή εργασίας

Η ανακοίνωση της εταιρείας προς τους εργαζομένους – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Μετά την απόφασή της να μην ανοίξει μέσω του click away τα καταστήματα του δικτύου της, η Jumbo καλεί τους εργαζόμενους «να επιλέξουν» αυθημερόν αν θα κάνουν χρήση μέρους της αδείας τους ή θα μπουν σε αναστολή, δηλαδή αν θα χάσουν μέρος του μισθού τους ή της άδειας τους, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ).https://34ef5b333a472311ade07d077a67b8b3.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Η επιστολή με θέμα «Λήψη κανονικής αδείας ή θέση σε αναστολή», την οποία έστειλε ηλεκτρονικά στους εργαζομένους η εισηγμένη έχει αναρτηθεί από τον ΣΕΑ στον λογαριασμό του στο twitter και αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από 6.2.2021, όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δύνανται να λειτουργούν μόνον με τη μέθοδο του click away. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά της στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατόπιν των νέων δεδομένων, παρέχουμε στο προσωπικό μας το ευεργέτημα να επιλέξει, αντί να τεθούν οι συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής, να λάβει μέρος της κανονικής του άδειας, λαμβάνοντας παράλληλα κα τις αντίστοιχες πλήρης αποδοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθώντας τα νέα μέτρα, οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή.

Παρακαλούμε όμως μας γνωστοποιήσετε αυθημερόν από την ημερομηνία λήψης της παρούσας εάν επιθυμείτε να λάβετε κανονική άδεια ή να τεθεί ή σύμβασή σας σε καθεστώς αναστολής».

Ο ΣΕΑ αναδεικνύει το θέμα και επισημαίνει πως η ίδια εταιρεία που «τώρα προτείνει αναστολή ή άδεια», και το προηγούμενο διάστημα κατέθετε προτάσεις για 12ωρη – 7ήμερη λειτουργία στο λιανεμπόριο, κατέγραψε μέσα σε λίγες μέρες μεγαλύτερο τζίρο από όλο το Γενάρη πέρυσι. Έτσι, από τις 18 μέχρι και τις 30 Γενάρη που λειτούργησαν τα καταστήματα, οι καθαρές πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 0,20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου όλα τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

ΠΗΓΗ imerisia

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: