Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κ. Αχαΐα – Αλυκές: Το «λιμανάκι της ντροπής» βελτιώνεται… μέχρι να νομιμοποιηθεί -ΦΩΤΟ | Ειδησεις
Κ. Αχαΐα - Αλυκές: Το «λιμανάκι της ντροπής» βελτιώνεται... μέχρι να νομιμοποιηθεί -ΦΩΤΟ

Κ. Αχαΐα – Αλυκές: Το «λιμανάκι της ντροπής» βελτιώνεται… μέχρι να νομιμοποιηθεί -ΦΩΤΟ | Ειδησεις


Ενα πρώτο βήμα βελτίωσης των υποδομών, υλοποιήθηκε στο προβληματικό λιμανάκι των Αλυκών της Κάτω Αχαΐας, με την ολοκλήρωση της εκβάθυνσής το, έργο που εκτέλεσε άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το αίτημα τοπικών αλιέων, ήταν «επείγον», προκειμένου να εξυπηρετηθούν επαγγελματικά και αυτό που τώρα έγινε είναι μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου, με τη συνεργασία της ΠΔΕ και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Το πλέον κομβικό σημείο παραμένει η νομιμοποίηση τόσο του μικρού Λιμανιού, όσο και του Οικισμού, παράλληλα με την εκπόνηση Μελέτης Αναβάθμισης του μικτού χώρου, προς το συμφέρον των ψαράδων, αλλά και του γραφικού ψαροχωρίου με παράπλευρη διαμόρφωση μικρής Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών, μέσα από συνοδά έργα.

Ο περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς, οι αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαΐμης και Χ. Μπονάνος, ο αντιδήμαρχος Σπ. Σταυρογιαννόπουλος, το υπουργείο Ναυτιλίας με τον ειδικό συνεργάτη του Β. Μάμμαλη, αλλά και ο φορέας των Αλιέων όπως και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες, επέδειξαν θέληση για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Για «λιμανάκι της ντροπής» έκανε λόγο ο κ. Ζαΐμης, που επισκέφθηκε με τον συνεργάτη του Δ. Μπαρμπούνη το μέρος, σημειώνοντας πως «ακόμα το έργο έχει δρόμο και βήματα πολλά να κάνουν. Σίγουρα, όμως, πλέον ξέρουν όλοι τι θέλουν και πως θα το πετύχουν τεχνοκρατικά, νομικά και πολιτικά, συνεχίζοντας την κοινή προσπάθεια για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων»

Θετικός ο μέχρι τώρα απολογισμός, κατά την επίσκεψη Ζαΐμη

Η κύρια διεκδίκηση από την Πολιτεία, με τεκμηριωμένες λύσεις, περιλαμβάνεται σε σχετική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, γθα πιέσεις προς την εμπλεκόμενη ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), ώστε η κατάληξη να’ ναι θετική.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: