Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κ.Διαμαντόπουλος: ”…Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι…”

Κ.Διαμαντόπουλος: ”…Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι…”

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Πρωινής περί αναμονής για τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστενα https://proini.news/anamoni-gia-ti-monada-psuxokoinonikis-apokatastasis-krestenon/

Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της Μονάδας Ψυχικοινωνικής Αποκατάστασης για ψυχογηριατρικούς ασθενείς στην Κρέστενα.
Ιδιάτερα όταν πρόκειται για έργο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας με πρόβλεψη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Μάρτιος 2018), μελετητικά ώριμο (Μάιος 2019), ενταγμένο στον τομεοποιημένο σχεδιασμό ανάπτυξης μονάδων ψυχικής υγείας (Ιούνιος 2019) και ήδη χρηματοδοτούμενο με 150 χιλ. ευρώ από το αποθεματικό.
Οι πολιτικές εξέλίξεις του 2019 πάγωσαν την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αν και το Τεχνικό Δελτίο υποβλήθηκε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας για την υλοποίηση του έργου;
2. Επανυποβλήθηκε το Τεχνικό Δελτίο το 2020;
3. Υπάρχει πρόθεση υποβολής το 2021;
4. Αναζητήθηκαν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης;
Επιμέρους οικοδομικές εργασίες περιορισμένου εύρους δε συνιστούν πρόοδο του έργου. Το πιθανότερο είναι ότι απομακρύνουν χρονικά την υλοποίησή του…
Θέλω να πιστεύω ότι δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητά της όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή εντός των ορίων της 6ης ΥΠΕ…
Ελπίζω να μη χαθεί η ευκαιρία να ξαναζωντανέψει ένα κτίριο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου ικανοποιώντας πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού με απόλυτο σεβασμό στη σημερινή του λειτουργία που είναι προσανατολισμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας….
(ακολουθούν οι κατόψεις 1ου ορόφου και ισογείου από τα αρχιτεκτονικά της μελέτης)

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: