Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κ. Τζαβάρα: «Ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματά μας για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού»
Οι αντιδράσεις μας για τις ανώτατες σχολές Πύργου και Αμαλιάδας έπιασαν τόπο - Ο Γαβρόγλου αλλάζει οριακά το νομοσχέδιο

Κ. Τζαβάρα: «Ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματά μας για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού»

Δεκαέξι θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Κ. Τζαβάρα: «Ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε στα επανειλημμένα αιτήματά μας για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κ. Τζαβάρας για την ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις παρεμβάσεις που είχε πραγματοποιήσει στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας την πλήρωση των κενών θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας. Πολλώ δε μάλλον που η απόφαση αυτή ικανοποιεί σχετικά αιτήματα πολλών φορέων της Ηλείας.

Ήδη την Παρασκευή το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνης, υπέγραψε την απόφαση για προκήρυξη 16 θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, κάνοντας έτσι δεκτή την εισήγηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, με βάση σχετικό αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, κ. Χρήστου Χριστόπουλου.

Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο του Πύργου προκηρύχθηκαν οι εξής θέσεις μονίμων ιατρών: α) μια (1) θέση αναισθησιολόγου επιμελητή Β, β) δύο (2) θέσεις παθολόγων επιμελητών Α, γ) δύο (2) θέσεις παθολόγων επιμελητών Β, δ) μια (1) θέση γυναικολόγου επιμελητή Β, ε) δύο (2) θέσεις ΜΕΘ επιμελητών Α, στ) μια (1) θέση ΜΕΘ επιμελητή Β, ζ) μια (1) θέση πνευμονολόγου επιμελητή Α, η) μια (1) θέση διευθυντή χειρουργικής κλινικής.

Για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας προκηρύχθηκαν οι εξής θέσεις μονίμων ιατρών: α) μια (1) θέση παθολόγου επιμελητή Β, β) μια (1) θέση αναισθησιολόγου επιμελητή Β, γ) δυο (2) θέσεις καρδιολόγων επιμελητών Β, δ) μια (1) θέση ορθοπεδικού επιμελητή Β.

«Μετά από αυτά τερματίζεται μια περίοδος τριβών και εντάσεων που είχε ως αντικείμενο την πλήρωση των κενών θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού στα δύο νοσοκομεία. Κυρίως, όμως, δίνεται αποστομωτική απάντηση σε όσους για λόγους εύκολης και στείρας αντιπολίτευσης επέκριναν την Κυβέρνηση καταλογίζοντας ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με την απόφαση όμως αυτή του Υπουργού Υγείας πλέον είναι εκτεθειμένοι οι ίδιοι στο λαό της Ηλείας και πρέπει να απολογηθούν σ’ αυτόν γιατί επί πέντε χρόνια ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κατάφερε να προκηρύξει και να πληρώσει ούτε μία θέση από αυτές. Μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας τα δύο Νοσοκομεία της Ηλείας αποκτούν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό μέσω του οποίου θωρακίζεται η δημόσια υγεία των πολιτών του νομού Ηλείας.», δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: