Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Και στο Κιργιστάν σταμάτησαν τη χρήση της ρωσικής τραπεζικής κάρτας Mir
Και στο Κιργιστάν σταμάτησαν τη χρήση της ρωσικής τραπεζικής κάρτας Mir

Και στο Κιργιστάν σταμάτησαν τη χρήση της ρωσικής τραπεζικής κάρτας MirΠαρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί πρόσφατα στο Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και την Τουρκία

Ορισμένες τράπεζες του Κιργιστάν, όπως οι Companion, «Dos Credos bank και Bakai Bank, σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις ρωσικές τραπεζικές κάρτες Mir, επικαλούμενες τεχνικά προβλήματα, μετέδωσε σήμερα η κιργιζική υπηρεσία του Radio Svoboda (Radio Liberty). Οι τράπεζες στις ανακοινώσεις τους που αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες τους, δεν αναφέρουν πότε θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τις ρωσικές τραπεζικές κάρτες.

Παρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί πρόσφατα στο Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και την Τουρκία. Στο Ουζμπεκιστάν έπαψαν να εξυπηρετούν τις κάρτες Mir στα τέλη Σεπτεμβρίου, στις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας Isbank και Denizbank λίγες μέρες νωρίτερα, ενώ εν συνεχεία το μέτρο υιοθέτησαν και άλλες τουρκικές τράπεζες, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες επέβαλλαν ευρείας κλίμακας κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που επιβλήθηκαν στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα, στερώντας από τους Ρώσους πολίτες την δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές με διεθνείς κάρτες στο εσωτερικό της χώρας τους όπως και να πραγματοποιούν πληρωμές με ρωσικές κάρτες στο εξωτερικό.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: