Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κακή ιδέα τα πλαφόν λένε τα οικονομικά
Κακή ιδέα τα πλαφόν λένε τα οικονομικά

Κακή ιδέα τα πλαφόν λένε τα οικονομικά


Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση επέλεξε να θέσει πλαφόν στην τιµή για τις µάσκες προσώπου – και αφοµοιώνει έτσι το συγκεκριµένο µάθηµα µε τον «δύσκολο» τρόπο.

Το πρόβληµα µε την επιλογή µιας τεχνητά χαµηλής τιµής είναι ότι προκαλεί σχεδόν πάντα ελλείψεις. Οι καταναλωτές θέλουν να αγοράζουν πάρα πολλά «τεµάχια», ενώ οι προµηθευτές παράγουν πολύ λιγότερα λόγω έλλειψης κινήτρου. Αυτό συµβαίνει στην Ιταλία αφότου η κυβέρνηση όρισε ότι οι χειρουργικές µάσκες πρέπει να κοστίζουν 50 σεντς (χωρίς ΦΠΑ). Ορισµένες ιταλικές επιχειρήσεις που είχαν αναπροσανατολίσει τις γραµµές παραγωγής τους προκειµένου να κατασκευάζουν µάσκες, λένε τώρα ότι η τιµή της διατίµησης είναι πολύ χαµηλή για να καλύψει τα κόστη τους. […]

Οι επιστήµονες θεωρούν ότι οι µάσκες προσώπου µπορούν να βοηθήσουν στον περιορισµό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά σε µέρη όπου η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης είναι αντικειµενικά δύσκολη, όπως στα µέσα µαζικής µεταφοράς. Η ιταλική κυβέρνηση προτείνει τη χρήση τους και ορισµένες τοπικές αρχές τις έχουν καταστήσει υποχρεωτικές σε πολλές περιπτώσεις. Το να επιτρέπει κανείς στους πολίτες να αγοράζουν µάσκες σε λογική τιµή δεν είναι µόνο δίκαιο για τους φτωχότερους εξ αυτών. Κάνει και την πολιτική της χρήσης µάσκας πιο αποτελεσµατική, καθώς ενισχύει σταδιακά τη συµµόρφωση και βοηθά στη µείωση του κινδύνου µετάδοσης του ιού. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η επικρατούσα θεωρία. Όπως ανακάλυψε η ιταλική κυβέρνηση, ο καθορισµός µέγιστης τιµής πρέπει να αποτελεί µέρος µιας ευρύτερης στρατηγικής […].

Η Ιταλία δεν είναι η µόνη χώρα που προχώρησε σε διατίµηση όσον αφορά τις µάσκες. Η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν το έχουν κάνει επίσης.[…]. Η Μάλτα ακολούθησε την Ιταλία και έθεσε πλαφόν τιµής στα 0,95 ευρώ[…].Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσµο αναζητούν κρατική στήριξη, καθώς δίνουν τη µάχη της επιβίωσης µέσα σε µια καταθλιπτική οικονοµική συγκυρία, ενώ οι πολιτικοί πιθανόν να µπαίνουν συχνά στον πειρασµό να χρησιµοποιήσουν τις νέες τους εξουσίες – ελέω κρίσης – προκειµένου να επιβάλλουν τεχνητά χαµηλές τιµές. Πριν το πράξουν, θα πρέπει να διαβάσουν καλύτερα τα πρώτα κεφάλαια ενός απλού εγχειριδίου οικονοµικής θεωρίας για αρχάριους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: