Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Κακοκαιρία EVA: Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα – Υδροστρόβιλος στην Ηγουμενίτσα – Ζωντανή εικόνα
Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία EVA: Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα – Υδροστρόβιλος στην Ηγουμενίτσα – Ζωντανή εικόνα

Νεότερη ενημέρωση: Έκτακτη ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου για την κακοκαιρία «Eva», ενώ έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση με συστάσεις προς τους πολίτες.

Νεότερη ενημέρωση: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Eva, τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας αναμένεται να είναι οι καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και ισχυροί κεραυνοί. Τα βαριά, «χειμερινά» φαινόμενα ξεκίνησαν από το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε με καταιγίδες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται σε όλα τα νησιά του Ιονίου, από Κέρκυρα μέχρι Ζάκυνθο.

Παράλληλα στην Ηγουμενίτσα σχηματίστηκε υδροστρόβιλος με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό!

Βροχές σημειώθηκαν και στην Κέρκυρα όπου ένας κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε ξενοδοχείο, αφού χτύπησε μετασχηματιστή.

Πρώτη ενημέρωση: Το μεσημέρι του Σαββάτου ένα μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χιλιομέτρων βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Κατά το δεύτερο 12ωρο της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo που έχει πέντε βαθμίδες, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο και Κατηγορίας 4 την Κυριακή.

Ειδικότερα στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν τη νύχτα προς Κυριακή. Έντονα κατά περιόδους φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε live εικόνα των νεφών και των κεραυνών, με πρόγνωση επόμενων ωρών από το HELLENIC WEATHER:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: