Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Διεθνής αναγνώριση του τμήματος Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Καλαμάτα: Διεθνής αναγνώριση του τμήματος Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καλαμάτα: Διεθνής αναγνώριση του τμήματος Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο, έλαβε από τον διεθνή οργανισμό Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών ACCA, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα μετά από αξιολόγηση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής εξασφάλισε την πιστοποίηση του οργανισμού ACCA και παράλληλα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ACCA Accelerate.
Ο οργανισμός ACCA είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και συνάμα ο πιο προοδευτικός επαγγελματικός λογιστικός φορέας στον κόσμο.
Ο ACCA πρεσβεύει ότι η λογιστική είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των οικονομιών, ενώ διαθέτει περισσότερα από 241.000 πλήρως καταρτισμένα μέλη και 542.000 μελλοντικά μέλη παγκοσμίως.
Με την επίτευξη της πιστοποίησης, οι μελλοντικοί απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποκτούν ένα σημαντικό εφόδιο για το βιογραφικό τους και ένα σημαντικό πλεονέκτημα συγκριτικά με τους αποφοίτους άλλων σχολών στην εύρεση εργασίας.
Ειδικότερα μέσω συγκεκριμένων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών λαμβάνουν 7 απαλλαγές σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες για την απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου που προσφέρει ο οργανισμός.
Παράλληλα, λαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις για την λήψη και των υπολοίπων θεματικών ενοτήτων του οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του οργανισμού, ενώ παράλληλα μπορούν να αναζητήσουν εργασία μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο του οργανισμού, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμούν.
Για την επισφράγιση της αναγνώρισης και της περαιτέρω συνεργασίας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με τον οργανισμό ACCA, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, τη Δευτέρα 31/10/2022 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Καλαμάτας.
Μάλιστα, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Τμήμα πραγματοποίησε εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών και το καλωσόρισμα όλων των φοιτητών του. Τους φοιτητές του Τμήματος καλωσόρισαν με ομιλίες τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Αθανάσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης, Κωνσταντίνος Μαυρέας, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του 11 ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Ιωάννης Μαρινόπουλος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Σταύρος Στούπας , η επικεφαλής εκπαίδευσης του ΣΟΕΛ, Δέσποινα Λέκκα και η επικεφαλής ακαδημαϊκών σχέσεων Αμερικής και Ευρώπης του διεθνούς οργανισμού ACCA Jelena Green.
Ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι φοιτητές του Τμήματος με την πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών και την ένταξη του Τμήματος στο πρόγραμμα ACCA Accelerate.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης η επικεφαλής ακαδημαϊκών σχέσεων Αμερικής και Ευρώπης του διεθνούς οργανισμού ACCA, κα Jelena Green απένειμε στον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σπηλιόπουλο Οδυσσέα τη βεβαίωση πιστοποίησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών από τον οργανισμό ACCA.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: