Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας
Καλαμάτα: Διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας

Καλαμάτα: Διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει το Σάββατο (11 Μαρτίου 2023) στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, την Αμβροσία Ματσούκα και τη Μαρία Μάρκοβα, που στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πτυχιακών τους εξετάσεων θα πραγματοποιήσουν ένα διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με έργα A. Mudarra, Luis de Narváez, J.S. Bach, H. Villa-Lobos, I. Albéniz, R. Dyens και Γ. Νούση.

Η Αμβροσία – Αναστασία Ματσούκα γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα με καθηγητή τον Παναγιώτη Κέφο και από το 2019 φοιτά στην τάξη κλασικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη στο Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Επίσης, από το 2019 έως σήμερα συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας ενώ το 2022 συμμετείχε στο 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βελιγράδι (Guitar Art Festival).
Έχει παρακολουθήσει masterclass με διακεκριμένους σολίστ και έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς μουσικούς συμμετέχοντας σε παραστάσεις μουσικής δωματίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Μαρία Μάρκοβα γεννήθηκε το 2001 στην Βουλγαρία και είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” ( τάξη κιθάρας Μ.Σπαντιδάκη & Δ.Ρογάρη). Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2019 φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη κλασικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη.

Επίσης, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας από το 2019 έχοντας παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστ. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες παίζοντας έργα για σόλο κιθάρα αλλά και έργα μουσικής δωματίου

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: