Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: “Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ” στην Κινηματογραφική Λέσχη
Καλαμάτα: "Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ" στην Κινηματογραφική Λέσχη

Καλαμάτα: “Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας ολοκληρώνει απόψε το βράδυ(Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022), το αφιέρωμα του Δεκεμβρίου “Οικογενειακοί Δεσμοί” με την προβολή της ταινίας “Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ ( Pocketful of Miracles)”, στο Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 21:00.

Η Άνι είναι μια γυναίκα που πουλά μήλα για να κερδίσει τα προς το ζην, καθώς και για να σπουδάσει την κόρη της. Κάποια στιγμή η κόρη της θα θελήσει να την επισκεφθεί και η Άνι θα πανικοβληθεί, διότι έχει πει στην κόρη της πως είναι πλούσια. Θα ξεκινήσει, λοιπόν, εντατικά μαθήματα καθωσπρεπισμού με καθηγητή έναν πελάτη της.

Όπως και σε κάθε άλλη ταινία του, έτσι κι εδώ ο Φρανκ Κάπρα δημιουργεί ένα μαγευτικό παραμύθι όπως μόνο ο ίδιος ξέρει. Όλο το καστ είναι άκρως γοητευτικό στους ρόλους του και η ταινία αποτελεί τρανό παράδειγμα μίας εποχής όπου τα φιλμ μιλούσαν με διαχρονική δυναμική για τις Αξίες, τις Ελπίδες και την ίδια την Ανθρωπότητα.

Η ταινία απέσπασε πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ με σημαντικότερες τις τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και τις δύο Χρυσές Σφαίρες (1961).

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ – Pocketful of Miracles
Comedy, Romance | K-12 | 1961 | USA | 136΄
σκηνοθεσία: Frank Capra
παίζουν: Bette Davis, Peter Falk, Glenn Ford, Hope Lange
21:00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: