Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Η θεατρική παράσταση “Tα Όρια” με θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο
Καλαμάτα: Η θεατρική παράσταση "Tα Όρια" με θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο

Καλαμάτα: Η θεατρική παράσταση “Tα Όρια” με θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο

Η Πράματα & Θάματα Κοιν.Σ.Επ και ο θεατρικός οργανισμός Centrul de Teatru Educațional Replika παρουσιάζουν την Τετάρτη στις 7.30 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Limits/Tα Όρια” που έχει θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο.

Τα Όρια / 𝐋𝐈𝐌𝐈𝐓𝐄 / 𝐋𝐈𝐌𝐈𝐓𝐒 |, η βραβευμένη θεατρική παράσταση για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα και την περίπλοκη σχέση μαθητή-δασκάλου-γονέα, παρουσιάζεται και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θεατρικό έργο με θέμα ένα πραγματικό περιστατικό κακοποίησης που συνέβη σε ένα σχολείο της Ρουμανίας. Μία παράσταση για το σήμερα της εκπαίδευσης, στην οποία εξετάζονται προβληματισμοί, αλήθειες, πολυφωνίες μιας κοινωνίας που με σφιγμένα δόντια απαιτεί όρια, που προσπαθεί να διεισδύσει στο καυτό ζήτημα της Παιδείας με θάρρος και καυστικό χιούμορ. Μια παράσταση για το σχολείο όπου κανείς δεν φαίνεται να βρίσκει τη θέση του.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ρουμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. (κρατήσεις θέσεων στο 6937487697, 10:00-13:30 και 18:00-20:00)

Μετάφραση στα ελληνικά: Τίνα Γιαννούλη
Κείμενο: Mihaela Michailov, Radu Apostol
Στίχοι: Bobi Dumitras (de la Fără Zahăr)
Ερμηνεία: Mihaela Rădescu
Σκηνοθεσία: Radu Apostol
Σκηνογραφία: Gabi Albu
Μουσική & ηχοτοπίο: Alex Bălă
Βίντεο: Elena S. Găgeanu
Φωτογραφία: Augustina Iohan
Διάρκεια: 75 λεπτά
Κατάλληλο για παιδιά 14+.

Η παράσταση “Τα Όρια” εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου LIMITS/CREATIVE EUROPE, το οποίο αποτελεί μια σύμπραξη μεταξύ τεσσάρων φορέων από την Ρουμανία (REPLIKA), την Πορτογαλία (TEATRO DOS ALOES) και την Ελλάδα (ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ και ΠΡΑΜΑΤΑ & ΘΑΜΑΤΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: