Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη Σκιά του Ταϋγέτου» του Τάκη Αναστόπουλου
Καλαμάτα: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη Σκιά του Ταϋγέτου» του Τάκη Αναστόπουλου

Καλαμάτα: Παρουσίαση του βιβλίου «Στη Σκιά του Ταϋγέτου» του Τάκη Αναστόπουλου

Η νουβέλα του Μεσσήνιου Τάκη Αναστόπουλου (1948-2019) «Στη Σκιά του Ταϋγέτου», με πρόλογο του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 7.00 απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Η τελευταία νουβέλα που έγραψε ο Τάκης Αναστόπουλος κινείται αριστοτεχνικά μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Πρόκειται για μια νοσταλγική ιστορία με γενναίες δόσεις υποδόριου χιούμορ, τρυφερότητας, ειρωνείας αλλά και συγκίνησης, που ξετυλίγεται «Στη Σκιά του Ταϋγέτου» με επίκεντρό τη Καλαμάτα στο ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – και πρωταγωνιστή, το γνωστό Βρετανό συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ (Laurence Durrell).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Βασίλης Μπαζάνης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Λαγός, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τις σημειώσεις του βιβλίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Ο Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Στρασβούργο. Έζησε στις Βρυξέλλες και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά. Είχε πλούσια πολιτική αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης δημοσίευσε, αυτοτελώς και σε διάφορα περιοδικά, πεζά κείμενα και ποιήματα. Έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2019.
Άλλα έργα του: Μικρές Αγγελίες (ποιήματα), 1994. Το Βιβλίο Φάντασμα (νουβέλες), 1998. Άνω Τελεία (ποιήματα), 1998. Ιστορία Δίχως Τέλος (διηγήματα), 2000. Άνεμος Θωπευτικός (ποιήματα), 2012. Η καρδιά της Ευρώπης. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2021.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: