Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Κορσές” από την Κινηματογραφική Λέσχη
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας "Κορσές" από την Κινηματογραφική Λέσχη

Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Κορσές” από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, μέσα από τον κύκλο του Ιανουαρίου με θέμα ” Στα Χρόνια του Αυτοκράτορα”, προβάλει την Τετάρτη (18 Ιανουαρίου 2023), στις 21:00, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας την ταινία “Κορσές (Corsage)”.

Τα Χριστούγεννα του 1877, η Σίσσυ γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της. Ως Πρώτη Κυρία της Αυστρίας και σύζυγος του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, δεν της επιτρέπεται να εκφράζεται και πρέπει να παραμείνει για πάντα η όμορφη νεαρή αυτοκράτειρα. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, ακολουθεί ένα αυστηρό καθεστώς νηστείας, άσκησης, χτενίσματος και καθημερινής μέτρησης της μέσης. Πνιγμένη από αυτές τις συμβάσεις, πεινασμένη για γνώση και ζωή, η Σίσσυ επαναστατεί όλο και περισσότερο ενάντια σε αυτή την εικόνα.

Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά δίδεται εδώ στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα.
Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.
Επίσημη υποψηφιότητα της Αυστρίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2023.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023
Κορσές – Corsage
Biography, Drama, History | K-15 | 2022 | A| 113΄
Σκηνοθεσία: Marie Kreutzer
Παίζουν: Vicky Krieps, Colin Morgan, Ivana Urban
21:00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: