Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Τα όριά μας”
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας "Τα όριά μας"

Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Τα όριά μας”


Την Παρασκευή (13 Ιανουαρίου 2023), στις 18.45, στο Cine Center Kalamata θα προβληθεί η ταινία “Τα όριά μας” του σκηνοθέτη Δημήτρη Γιατζουζάκη με πρωταγωνιστή το Γιάννη Χατζήμπεη. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν 6 ευρώ, θα ενισχύσει το Σύλλογο “ΔιαφοροΖΩ” καθώς και την εθελοντική ομάδα ΟΑΚ 4×4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας αθλητής µε αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN. Πρόκειται για µία από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωματικές δοκιμάσεις που µμπορεί ν’ αντέξει κανείς, έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86 χλµ. κολύμβησης, 180 χλµ. ποδηλάτου και 42,2 χλµ. ενός μαραθωνίου, σε µία ημέρα. “ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ” όμως δεν είναι µόνο µία ταινία για το τρίαθλο ή για την προσωπική ιστορία του πρώτου Έλληνα αθλητή µε αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο του IRONMAN. Είναι µία ταινία µε χιούμορ και αισιοδοξία, που μιλά επίσης για τον τρόπο που ο αθλητισμός επηρεάζει µία οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Aναδεικνύει την οπτική των παιδιών, που μέσα από τον αθλητισμό, προσπαθούν να αντιληφθούν την ιδέα της υπέρβασης των ορίων µας, που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.

Να γίνει πράξη η εφαρμογή Volunt Up

Ο κ. Χατζήμπεης παρότρυνε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κατά τη διάρκεια της περσινής εκπαιδευτικής χρονιάς, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα μέσω ειδικής πλατφόρμας crowdfunding, και να γίνει πράξη η εφαρμογή Volunt Up, που συμβάλλει στο συντονισμό εθελοντικών ομάδων.

H εφαρμογή «VoluntUp», που δημιούργησαν τα παιδιά της Α’ και Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece και αφορά την υποστήριξη εθελοντικών δράσεων, είναι πλέον διαθέσιμη στο play store για android κινητά.

Η «Voluntup» έχει διπλό στόχο:

1. Να δίνει τη δυνατότητα σε φορείς να συντονίζουν εθελοντικές δράσεις και να βρίσκουν εθελοντές μέσω της εφαρμογής.
2. Nα ενημερώνει εν δυνάμει εθελοντές για δράσεις και έκτακτες ανάγκες, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και να παρέχουν βοήθεια.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο “ΔιαφοροΖΩ”
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ, με ενεργούς αθλητές που ανήκουν στο Παραολυμπιακό κίνημα και στην ΕΑΟΜ ΑμεΑ, Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ. Ο ειδικός αθλητισμός είναι μια έννοια που αφορά όλες τις μορφές αναπηρίας. Ο “ΔιαφοροΖΩ” μπορεί να δεχτεί επίσημα και να έχει ενεργούς αθλητές που ανήκουν στο Παραολυμπιακό κίνημα χωρίς να αποκλείει τους αθλητές με τις υπόλοιπες μορφές αναπηρίας, σε υποστηρικτικό πλαίσιο χωρίς όμως να μπορεί να τους εκδώσει αθλητικό δελτίο και να είναι ενεργοί αθλητές.

Λίγα λόγια για την “Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών” (ΟΑΚ) 4×4 Μεσσηνίας
Είναι πιστοποιημένη εθελοντική ομάδα πολιτικής Προστασίας, ιδρύθηκε το 2009, έχει έδρα την Καλαμάτα και αριθμεί 57 μέλη. Σκοπός της είναι : η πρόληψη και η αντιμετώπιση συνεπειών από φυσικές και ανθρωπογενής καταστροφές, η έρευνα αγνοουμένων σε στεριά και θάλασσα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας.

Τομείς/ ειδικότητες: Δασοπροστασία, δασοπυρόσβεση, πλημμυρικά φαινόμενα, θυελλώδεις ανέμους, σεισμό, έρευνα αγνοουμένων σε στεριά και θάλασσα, τηλεπικοινωνίες, δράσεις οργάνωσης και λειτουργίας χώρων συγκέντρωσης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: