Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Το Λιοντάρι του Χειμώνα” από την Κινηματογραφική Λέσχη
Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας "Το Λιοντάρι του Χειμώνα" από την Κινηματογραφική Λέσχη

Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Το Λιοντάρι του Χειμώνα” από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προβάλει απόψε Τετάρτη (11 Ιανουαρίου 2023) στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 21.00, από τον κύκλο του Ιανουαρίου με θέμα “Στα Χρόνια του Αυτοκράτορα”, την ταινία “Το Λιοντάρι του Χειμώνα (The Lion in Winter)”.

Βρισκόμαστε στο έτος 1183. Η βασίλισσα Ελεονώρα της Ακουϊτανίας, από καιρό εξορισμένη σε κάποιο ξεχασμένο κάστρο, δέχεται την πρόσκληση του βασιλιά Ερρίκου του Β’ να περάσουν μαζί με τα τρία τους παιδιά την ημέρα. Ο απώτερος όμως σκοπός του βασιλιά, είναι να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της δικής του εξουσίας και εμποδίζοντας οποιοδήποτε πιθανό σχέδιο ανατροπής του από τη γυναίκα του ή τους τρεις γιους του.

Οι σχέσεις μιας βασιλικής οικογένειας αναδύονται από το μελόδραμα του Αντονι Χάρβει, που μετέφερε το ομώνυμο θεατρικό έργο στον κινηματογράφο, με ένταση ως ένα δραματικό ψυχογράφημα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας με θαυμάσιες ερμηνείες και υποβλητική μουσική από τον Τζον Μπάρι.

Οι ερμηνείες από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών μεταξύ των οποίων εμφανίζονταν για πρώτη φορά ο Άντονι Χόπκινς και ο Τίμοθι Ντάλτον θεωρούνται από τις επιβλητικότερες που έχουν γίνει. Το έργο προτάθηκε για 7 Όσκαρ και κέρδισε 3: Μουσικής, Σεναρίου και κατά το ήμισυ Γυναικείου Ρόλου, μιας και το άλλο μισό κέρδισε η Μπάρμπρα Στρέιζαν στο μιούζικαλ «Ένα Αστείο Κορίτσι».

Το Λιοντάρι του Χειμώνα – The Lion in Winter
Biography, Drama, History | K-12 | 1968 | USA | 134΄
σκηνοθεσία: Anthony Harvey
παίζουν: Peter O’Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins
21:00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: