Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Στο λιμάνι ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων
Καλαμάτα: Στο λιμάνι ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων

Καλαμάτα: Στο λιμάνι ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων

Στο λιμάνι της Καλαμάτας θα γίνει παραδοσιακά και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.15, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού. Ακολούθως, στις 11.00 το πρωί, θα εκκινήσει η θρησκευτική πομπή και θα καταλήξει στο χώρο έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, όπου θα τελεσθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, o καθιερωμένος Aγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, τελετή Αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Νωρίτερα στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και ώρα 16:00, θα τελεσθεί ο Εσπερινός των Θεοφανείων.

Όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως κολυμβητές στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στην Υπηρεσία (Γρ. Γενικής Αστυνομίας) και όσοι εξ αυτών είναι ανήλικοι, χρειάζεται η έγγραφη συναίνεση των γονέων τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων, θα λάβει χώρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας στις 11:45 π.μ.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: