Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων
Καλαμάτα: Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Καλαμάτα: Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων


Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, καθώς επίσης και για το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή & Νέες Τεχνολογίες».

Στην Επιτροπή, με απόφαση Δημάρχου έχουν οριστεί οι:

-Δρ. Βασιλάκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Οικονομικής και Τεχνολογικής Σχολής Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
-Διονυσόπουλος Βασίλειος, Προϊστάμενος του τμήματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, MSc στο «Επεξεργασία Πληροφορίας και Νευρωνικά Δίκτυα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου) και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
-Ασημακόπουλος Φώτιος, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Καλαμάτας σε θέματα Ψηφιακής και Τεχνολογικής Αναβάθμισης του Δήμου Καλαμάτας, Φυσικός, MSc στην «Επιστήμη Υπολογιστών», από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κατεύθυνση στα Ευφυή Συστήματα Αστικού Ιστού (Smart Cities) – συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
-Παπαευσταθείου Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός MSc «Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία» στην Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτηρίων» στην Σχολή Τεχν. Εφαρμογών του ΕΑΠ. Υποψήφιος Διδάκτορας της Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.
-Μάκιος Αθανάσιος, Φυσικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περιβαλλοντικός Διευθυντής στην επιχείρηση «ΚΛΗΜΗΣ», υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες που αφορούν τα πρότυπα διαχείρισης ISO και περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή ως προς τηνδιεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων, ενισχύεται με τους:

-Πάτερ Σωτήριος Μαστέας, ιερέας & καθηγητής Πληροφορικής, με εργασιακή εμπειρία ως Αναλυτής / Προγραμματιστής και Contractor με ειδικότητα στις Βάσεις Δεδομένων.
-Πετρόπουλος Παναγιώτης, καθηγητής Πληροφορικής και πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας

Κατά τη συνάντηση, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή της δράσης αυτής που έρχεται να διαδεχτεί την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας, στις 2 Ιουλίου 2022. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα του και όπως αυτό αποτυπώθηκε:

Από τη μεγάλη συμμετοχή ομάδων και μαθητών από όλη την Ελλάδα – πάνω από 250 συμμετέχοντες σε 25 ομάδες.
Από την μεγάλη συμμετοχή του κοινού τόσο στις διαδικτυακές παρουσιάσεις της Εκπαιδευτικής περιόδους αλλά και κατά την Τελική Φάση, στην εκδήλωση στις 2 Ιουλίου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
Από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν φορείς και εταιρείες με την στήριξή τους στη διοργάνωση.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της φετινής διοργάνωσης επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε στις 12-13 Μαΐου 2023 και θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο κοινό.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: