Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαμάτα: Ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας
Καλαμάτα: Ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας

Σε καλό κλίμα ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας με στόχο τη δημιουργία του προφίλ των οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό, σε συνεργασία του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των Ρομά Αγίας Τριάδας γίνεται από 5μελή κλιμάκια που συγκροτούν στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και της Γενικής Γραμματείας, παρουσία και της εθελόντριας Γεωργίας Φάσσου, η οποία εκπροσωπεί τον καταυλισμό και τους κατοίκους του. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας με συμμετοχή όλων των καταγραφέων, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του επικεφαλής του κλιμακίου της Γ.Γ. Μάνου Ράντη, με στόχο τον συντονισμό της προσπάθειας.

Όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη, τα θέματα που πρέπει να προωθηθούν είναι αφενός το τοπικό Σχέδιο Δράσης, που αφορά το σύνολο των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και αφετέρου το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εξαρτάται από την Γ.Γ. και περιλαμβάνει την αδειοδότηση της Μπιρμπίτας, τις χρηματοδοτήσεις και την μετεγκατάσταση των Ρομά.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: