Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλαβρουζιώτης: Τι αλλάζει στις ορκωμοσίες του ΕΑΠ – Η Πάτρα στο επίκεντρο παρά τις αντιδράσεις φοιτητών
ΠΑΤΡΑ

Καλαβρουζιώτης: Τι αλλάζει στις ορκωμοσίες του ΕΑΠ – Η Πάτρα στο επίκεντρο παρά τις αντιδράσεις φοιτητών

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, για τη διεξαγωγή της τελετής ορκωμοσίας στην έδρα του πανεπιστημίου στην Πάτρα, απέστειλε ομάδα αποφοίτων που αυτοπροσδιορίζονται ως «απαξιωμένοι».

Ισχυρίζονται ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, γιατί η νέα Διοικούσα του ΕΑΠ αναιρεί την πρακτική των τελευταίων ετών, που προέβλεπε τελετές τον Απρίλη σε 3 πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αντ’ αυτού αποφασίζει να πραγματοποιήσει τις τελετές μόνο στην Πάτρα, το διάστημα 28-29 Ιανουαρίου, βάζοντας μάλιστα πλαφόν στον αριθμό των συνοδών κάθε απόφοιτου.

Οι διαμαρτυρόμενοι απόφοιτοι επικαλούνται την έξαρση των ιώσεων και τον συνωστισμό που θα υπάρχει την ημέρα εκείνη, τον «δυσπρόσιτο συγκοινωνιακά χαρακτήρα της Πάτρας» που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, ούτε σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και το γεγονός ότι οι τελετές αποφοίτησης θα συμπίπτουν χρονικά με την εξεταστική περίοδο ων μεταπτυχιακών.

Οι διαμαρτυρόμενοι απόφοιτοι καταγγέλλουν ανυπαρξία συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών του ΕΑΠ, λειτουργία κατά το δοκούν, με επιχειρηματικούς όρους και στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, εις βάρος των δικαιωμάτων των φοιτητών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι η ΔΕ πήρε ομόφωνη απόφαση για τη διεξαγωγή της τελετής ορκωμοσίας στην έδρα του πανεπιστημίου και δήλωσε έκπληκτος για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας, καθώς ο επίσημος σύλλογος των φοιτητών δεν έχει εκφράσει κάποια ένσταση.

Ι. Καλαβρουζιώτης

Επιπλέον, τόνισε ότι οι απόφοιτοι, λόγω των υγειονομικών περιορισμών που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να δουν, έστω μια φορά διά ζώσης, την έδρα του πανεπιστημίου που φοιτούσαν. Ο κ. Καλαβρουζιώτης σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στον κόσμο που να τελεί ορκωμοσίες αποφοίτων σε περιφερειακά τμήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος δεν έχει δυνατότητα να παραβρεθεί, μπορεί να συμμετέχει ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και ξεκαθάρισε ότι στο εξής, όλες οι τελετές ορκωμοσίας θα γίνονται στην έδρα του πανεπιστημίου, στην Πάτρα.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: