Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Καλάβρυτα: 15,5 εκατ. ευρώ για έργα και «να κρατήσουμε τους νέους εδώ»
Καλάβρυτα: 15,5 εκατ. ευρώ για έργα και «να κρατήσουμε τους νέους εδώ» | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Καλάβρυτα: 15,5 εκατ. ευρώ για έργα και «να κρατήσουμε τους νέους εδώ»


Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής του αρχής έκανε το Σάββατο το πρωί στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο αλλά έκρυβε αρκετή ουσία.

Για τις ανάγκες της δίωρης παρουσίασης, ο Θ. Παπαδόπουλος συγκέντρωσε τις εισηγήσεις όλων των προϊσταμένων τμημάτων των δημοτικών υπηρεσιών, τονίζοντας πως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του δήμου βασίζεται σε βασικούς άξονες όπως η βελτίωση του εσωτερικού περιβάλλοντος, η εξωστρέφεια, ο εκσυγχρονισμός δομών και υπηρεσιών, αλλά και η ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μέσω αντιμετώπισης αναγκών όλων ενοτήτων.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Κάθε χρόνο, οι προϋπολογισμοί του Δήμου Καλαβρύτων ξεκινούν από 13 έως 15 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια προστίθενται από 5,4 εκ. ευρώ έως και 9 εκατομμύρια το 2022 με αναμορφώσεις. Τα συμπληρωματικά ποσά καταδεικνύουν τη διαρκή προσπάθεια των υπηρεσιών για να γίνονται περισσότερα έργα στο δήμο, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος σημείωσε ότι τα έσοδα από τέλη είναι σταθερά κάθε χρόνο στις 550.000 ευρώ.

«Τα έργα που εντάχθηκαν στη θητεία μας είναι 15,5 εκατ. ευρώ από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Από το Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την οποία ευχαριστούμε, εκτελούμε έργα 1,9 εκ. για τα δημοτικά στάδια Καλαβρύτων, Σκεπαστού, Πετσακών, τη βελτίωση του δρόμου στο Μπόσι, την τοποθέτηση δαπέδου στο γήπεδο Τρεχλού και μεγάλο κονδύλι για την ολοκλήρωση του νέου δημαρχείου, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον, συζητάμε διαρκώς για την οδοποιία, για την οποία εκτελούμε έργα ύψους 4,3 εκ. ευρώ για τον δρόμο των Καλαβρύτων, 5 εκ. ευρώ για την εσωτερική οδοποιία και 4 εκ. ευρώ για τους δρόμους σε Λευκάσιο, Πλατανιώτισσα, Σκεπαστό και Κερπινή» είπε ο κ. Παπαδόπουλος απαριθμώντας μερικά από τα έργα που έχουν εκτελεστεί. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην ιστοσελίδα discover Καλάβρυτα που βοηθά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Τέλος, ο Θανάσης Παπαδόπουλος έδωσε το σύνθημα για τον επόμενο μεγάλο στόχο των Καλαβρύτων, που είναι να αυξηθούν οι κάτοικοι του δήμου. «Πρέπει να ηχήσει ένα εθνικό καμπανάκι. Ο επόμενος στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους νέους εδώ και αντί να λιγοστεύει ο δήμος, να γινόμαστε περισσότεροι» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έριξε «καρφιά» για τον τρόπο που έγινε η απογραφή του 2021 που έριξε τα Καλάβρυτα κάτω από τους 10.000 κατοίκους.

Στην ειδική συνεδρίαση συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Φούρας, ενώ μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και δημότες.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: